Ексклюзиви
неділя, 09 жовтня 2016 12:00

Понад 100 світових виробників привезли електроніку на виставку CEE-2016
22

Фото: Володимир Мукан

Понад 100 світових виробників привезли свою техніку на найкрупнішу виставку електроніки CEE-2016. Вона почалася вчора у столичному виставковому центрі "Київ експоплаза" на вул. Салютній.

На ній презентували найсучасніші моделі комп'ютерів, смартфонів, фотокамер, телевізорів, побутової техніки, електроінструментів та іншої техніки. Також показали гіроборди, гіростутери, електровелосипеди й електромобілі. Більшість виставлених пристроїв можна придбати.

"Ми привезли електровелосипеди Yaykbayk". Є із жіноючою і чоловічою рамою. Всі коштують 25 тисяч гривень. Вони виготовлені в Китаї. Оскільки колеса у них завужені й невелика рама, то ровери легші за інші подібні моделі. Заряду батареї вистачає більш ніж на 25 кілометрів", - говорить Газета юа Валентин Чернов, представник компанії.

Автор: Тарас Подолян
 

Всі велосипеди мають мотор-колесо. Під сидінням — резервуар із батареєю. У ньому вбудовано великий ліхтар. Він може миготіти або світитися у звичайному режимі. Рівень заряду батареї і увімкнена передача відображається на рідкористалічному екрані керма.

"Тут є гніздо для зарядки мобільних пристроїв у дорозі. За бажанням, можна самому крутити педалі", - каже чоловік.

Більшість пристроїв на виставці дають випробувати. На стендах Sony, LG можна спробувати окуляри віртуальної реальності, пограти у комп'ютерні ігри.

"Ми також даємо проїхатися на наших гіробордах і гіроскутерах. Це модний і сучасний засіб пересування. Він зручний у парках, великих відпочинкових зонах. У нас була новий гіроскутер за 12 тисяч гривень, то його за півдня розкупили", - говорить директор із розвитку Ярослав Татарінцев. Стоїть біля стенду IO CHIC На ньому десяток таких пристроїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестиваль Old car lend привезли перші машини

Японська компанія Nikon презентувала дві новинки — професійні фотокамери D-5 i D-500. D-5 має сенсорний дисплей 153-точкову систему автофокусування, новий процесор EXPEED 5. Завдяки ньому камера працює значно швидше. Оснащена 20,8-мегапіксельною матрицею. Новинка може робити 12 кадрів за секунду. Коштує фотоапарат 180 тис. грн. D-500 менш потужна модель. Однак вона також має високі технічні показники: матриця - 20 мегапікселів, швидкість серійної зйомки — 10 кадрів за секунду. Вартість цієї моделі 55 тис. грн.

Корейський виробник Samsung показав лінійку телевізорів із увігнутим екраном і системою квантових точок.

"Ця система полягає у зовсім іншому принципі досягнення білого та чорного кольорів. Вона дозволяє створити більш насичене, контрастне та яскраве зображення. Дає у 64 рази більше відтінків, ніж екран із LED-підсвіткою. Якщо квантова система вбудована ще й в увігнутому екрані, то вдома можна отримати ефект присутності у місці, яке відображено на екрані. Адже людське око сприймає зображення не лінійно, як на пласких моніторах і телевізорах, а напівколом", - говорить газета юа Юрій Мампик із компанії Samsung.

Автор: Володимир Мукан
 

Японська фірма Panasonic влаштувала велику презентацію машинок для стрижки. На її стенді четверо перукарів стригли всіх охочих. Виробник електроінструментів Sparky давав всім охочим покористуватися своєю технікою — закрутити саморіза шуруповертом чи просвердлити отвір дрилем.

Нагадаємо, виставка триватиме до 9 жовтня. Вхід для дорослих коштує 50 грн. Для дітей до 12 років — безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Понад 100 світових виробників привезли електроніку на виставку CEE-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути