вівторок, 29 травня 2018 13:20

Підкорити Місяць - у NASA розповіли про нову програму

Підкорити Місяць - у NASA розповіли про нову програму
NASA купуватиме місця на комерційних супутниках. Фото: NASA

NASA купуватиме місця на комерційних супутниках.

Агентство планує почати купівлю місць до кінця року і почати пошук мініатюрних пристроїв для рейсів на Місяць, передає Spacenews.

"Ми маємо сильну мотивацію, щоб якомога швидше почати розгортати нашу програму на Місяці. Ми думаємо у нас є всі можливості, щоб підкорити його", - каже заступник помічника NASA з управління космічної технологічної місією Джеймс Ройтер.

Завдяки програмі "Комерційні місячні бортові навантаження" NASA має намір придбати місця на посадках, здатних до кінця 2021 року доставити до десяти кілограмів техніки на місячну поверхню. Вантаж, який NASA доставлятиме на поверхню Місяця важитиме від 500 до 1000 кг.

"Щоб зробити цю роботу комерційної послугою, ми хочемо бути основним клієнтом, але не єдиним клієнтом. Ми хочемо робити хоча б один рейс на рік", - додав він.

Вчені з Ліверморської національної лабораторії стали частиною команди, яка займеться "планетарним захистом". У планах - розробка космічного корабля, який відхилятиме астероїди, що загрожують Землі. 9-метровий корабель вагою майже 9 т отримав назву HAMMER (Hypervelocity Asteroid Mitigation Mission for Emergency Response vehicle).

Зараз ви читаєте новину «Підкорити Місяць - у NASA розповіли про нову програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути