Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 13:10

NASA побудує корабель для планетарного захисту

NASA побудує корабель для планетарного захисту
NASA створить літаючий корабель для знищення астероїдів Фото: pixabay

Вчені з Ліверморської національної лабораторії стали частиною команди, яка займеться "планетарним захистом". У планах - розробка космічного корабля, який відхилятиме астероїди, що загрожують Землі.

9-метровий корабель вагою майже 9 т отримав назву HAMMER (Hypervelocity Astoid Mitigation Mission for Emergency Response vehicle), пише Spacedaily.com. Він має модульну конструкцію, яка дозволить йому служити тараном астероїдів, але також він зможе перевозити ядерні пристрої до космічних тіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землі загрожує перенаселення: скільки людей на планеті

HAMMER, в першу чергу, зосередиться на захисті Землі від астероїда 101955 Bennu площею 500 м², який зараз кружляє навколо Сонця зі швидкістю майже 63 000 миль на годину. Зважаючи на наявні спостереження, шанс на те, що він наблизиться до нашої планети на близьку відстань - 1 з 2700. Це може статися 25 вересня 2135 року.

У разі зіткнення кінетична енергія цього впливу буде еквівалентна 1200 мегатоннам - це в 80 000 разів більше енергії вибуху в Хіросімі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астероїд розміром з футбольне поле наближається до Землі

"Імовірність зіткнення зараз здається малою, але при цьому наслідки будуть жахливими. Це дослідження допоможе нам зрозуміти, як людство зможе відповісти на загрозу в разі її виникнення. Таким чином, у нас буде більше варіантів розвитку подій", - сказала Кірстен Хоулі, співавтор опису корабля.

Спорудження корабля стане спільним проектом NASA, яка займеться виявленням потенційно небезпечних астероїдів в космосі, комісії з ядерної безпеки і Ліверморської національної лабораторії.

У NASA пропонують фарбувати астероїд, який наближається до Землі. Завдяки цьому зміниться його траєкторія.

Зараз ви читаєте новину «NASA побудує корабель для планетарного захисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути