четвер, 01 листопада 2018 09:47

Не Android та iOS: вийшла новітня операційна система для гаджетів

  Створений "вбивця" Android і iOS - Sailfish 3. Фото: jolla.com
Створений "вбивця" Android і iOS - Sailfish 3. Фото: jolla.com

1 листопада 2018-го відбувся реліз нової мобільної операційної системи Sailfish 3. Вона є прямим конкурентом таких гігантів мобільного ринку, як Android та iOS. Sailfish 3 знаходилася в розробці понад рік.

Нова ОС адаптована під безліч ARM-процесорів від компанії Qualcomm і MediaTek, а значить, працює на більшості мобільних пристроїв Apple.

Новітня мобільна операційна система відрізняється від своїх конкурентів Android та iOS дуже сильно, так як зібрала у собі всі доступні напрацювання та позбавлена багатьох проблем із безпекою, які є у Apple і Google, пише segodnya.ua.

Інтерфейс також сильно відрізняється від конкурентів сучасним підходом і почуттям стилю. Розробники Sailfish 3 підвищили швидкість роботи інтерфейсу, скоротили час запуску стороннього програмного забезпечення, впровадили шифрування всіх даних, додали підтримку жестів, у тому числі до клавіатури, інтегрували сумісність із зовнішніми накопичувачами і переробили камеру.

Операційна система Sailfish 3.0.0 доступна всім користувачам, починаючи від сьогодні, однак для установки необхідний розблокований завантажувач (Вootloader).

8 листопада розробники обіцяють представити версію X, яка буде призначена винятково для смартфонів Sony.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У стилі Pokemon Go: Ватикан випустив гру, де можна зустріти Христа

Соціальна мережа Facebook спростить інтерфейс програми для обміну миттєвими повідомленнями Messenger. У месенджері буде всього лише 3 вкладки замість 9 – повідомлення (чати), люди (показує історії та користувачів, які знаходяться онлайн) і групи (включає ігри і бізнес-чати). Крім того, очікується швидка поява "темного режиму" - функції, що перетворює колір фону додатка на чорний.

Зараз ви читаєте новину «Не Android та iOS: вийшла новітня операційна система для гаджетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути