неділя, 02 грудня 2018 07:25

Назвали найтоксичніші смартфони 2018 року

Французькі вчені назвали найтоксичніші смартфони.

SAR - показник того, скільки енергії поглинається організмом людини від радіовипромінювання смартфонів. Відповідно до цього вчені склали список, передає Naked Sciense.

Впродовж першої половини 2018 року протестували 51 модель - 43 смартфони пройшли тест, а 8 виявилися порушниками. У таблиці вказані значення, які поглинає тіло в області талії. Варто зазначити, що 6 з порушників виправилися завдяки оновленню операційної системи. Однак, інші дві моделі вивели з продажу, і припинили випускати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бомбові планшети: у магазині вибухнув iPad

Максимально дозволений рівень SAR - 2 Вт/кг, але більшість смартфонів мають значно менші показники. З 43 моделей середнє значення становило 1.16 Вт/кг, а деякі взагалі мали 0.6 Вт/кг.

  8 найбільш "токсичних" смартфонів 2018 року. Фото: Naked Sciece
8 найбільш "токсичних" смартфонів 2018 року. Фото: Naked Sciece

Після останнього оновлення операційної системи у користувача вибухнув iPhone X. Про інцидент повідомив Роккі Мохаммад Алі зі штату Вашингтон, США. Пристроєм користувався 10 місяців. Новий iPhone X вибухнув під час оновлення операційної системи до найсвіжішої версії iOS 12.1. Смартфон перебував на зарядці. З нього пішов дим і пристрій загорівся. Для зарядки чоловік використовував офіційний кабель Apple Lightning.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найтоксичніші смартфони 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути