Ексклюзиви
субота, 26 грудня 2015 16:12

Науковці рекомендують щодня пити червоне вино в новорічні свята

Науковці рекомендують щодня пити червоне вино в новорічні свята

Медики з'ясували, що найкращий спосіб зберегти вагу або схуднути в новорічні свята — пити червоне сухе вино. Результати своїх досліджень автори представили в International Journal of Obesity.

Вчені з'ясували, що в червоному вині міститься велика кількість речовини ресвератрол — захисного фенольного з'єднання, яке сприяє спалюванню калорій і перетворенню білої жирової тканини в корисну буру жирову тканину.

Ресвератрол потрапляє у вино з винограду, який виробляє цю речовину для захисту від паразитів. Вчені також відзначають, що багато продуктів, що містять дана сполука, також можуть бути корисні для схуднення. Наприклад, чорниця, полуниця, малина, яблука.

Зазначається, щоденна рекомендована доза червоного вина (сортів мерло або каберне-совіньон) — 340 мл, що відповідає двом-трьом келихах. Проте вчені відзначають, що не всі такі напої містять ресвератрол в достатній кількості. Оскільки багато поліфеноли нерозчинні, після фільтрації їх частка може істотно знизити.

До своїх висновків фахівці прийшли в результаті експериментів з мишами. Гризунам щодня (в еквівалентній для людини дозі) давали ресвератрол, в результаті чого у мишей на 40 відсотків знизилася кількість білого жиру.

Нагадаємо, лікарям вперше в історії вдалося зупинити ВІЛ за допомогою антитіл.

Зараз ви читаєте новину «Науковці рекомендують щодня пити червоне вино в новорічні свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути