Ексклюзиви
пʼятниця, 16 січня 2015 18:39

На межі краху - три мобільних бренда, які можуть не пережити 2015 рік
5

Вибираючи найближчим новий смартфон, уважно подумайте, чи варто зв'язуватися з брендом, який може зникнути в найближчому майбутньому. У цьому огляді ми розповімо про 3 відомих мобільних бренду, які можуть не пережити 2015 рік

Nokia

Фінська компанія Nokia знаходиться на межі смерті вже не перший раз. Колись найбільший в світі виробник мобільних телефонів в середині нульових років випустив безліч провальних моделей апаратів, а потім не знайшов собі місце на ринку смартфонів.

 

Ситуацію врятувала корпорація Microsoft, яка в 2013 році викупила кризовий бренд і дала йому нове життя. Смартфони лінійки Nokia Lumia під управлінням мобільної операційної системи Windows Phone в останні пару років завоювали досить високу популярність на ринку.

Проте вже в 2014 році боси Microsoft прийняли стратегічне рішення поступово відмовитися від популяризації "чужого" бренду, в тому числі, перевести випуск апаратів Lumia під власне ім'я - так з'явився телефон Microsoft Lumia.

 

Фактично опинився на узбіччі бренд Nokia намагається переключити на виробництво інших девайсів, в тому числі, планшетних комп'ютерів, а також класичних мобільних телефонів з маленьким екраном і кнопкової клавіатурою, таких як апарат Nokia 215.

BlackBerry

Канадська компанія BlackBerry - це досить нетиповий гравець на сучасному ринку мобільних телефонів. У той час як інші великі виробники повністю переключилися на випуск практично однакових по зовнішньому вигляду смартфонів, ця фірма продовжує виробництво класичних кнопкових апаратів, правда, не забуваючи при цьому оснащувати їх актуальними функціями.

 

Компанія багато років тому обрала стратегію по виробництву мобільних телефонів для потреб бізнесу і дотримується її досі. Ця "впертість" і зіграла з брендом BlackBerry злий жарт. З кожним роком все менше покупців мобільних апаратів цього виробника а, отже, обороти компанії падають.

Аналітики вже не перший рік передрікають компанії BlackBerry швидкий крах. Однак саме 2015 рік, судячи з усього, може стати останнім роком існування цього бренду. Нещодавно стало відомо, що в покупці старого бренду зацікавлена корпорація Samsung. Називалася навіть передбачувана сума угоди - 7,5 мільярда американських доларів. При цьому експерти говорять, що південнокорейському гранду цікаві не стільки самі мобільні телефони, скільки 44 тисячі патентів, які належать BlackBerry. Їх придбання допоможе Samsung в "патентній" війні проти Apple.

 

Але 15 січня 2015 року представники Samsung і BlackBerry спростували можливість здійснення подібної угоди.

Sony

Переживає не найпростіші часи і мобільний підрозділ компанії Sony, хоча ще не так давно здавалося, що у цього виробника справи йдуть зовсім непогано. Лінійка апаратів Sony Xperia протягом останніх кількох років вважалася однією з найвідоміших і затребуваних на світовому ринку.

 

Однак наприкінці 2014 - початку 2015 року керівники Sony кілька разів заявили, що ця японська корпорація вивчає можливість позбутися від деяких напрямів діяльності, в тому числі, від виробництва телевізорів і мобільних телефонів. За результатами поточного фінансового року конгломерат очікує чисті збитки розміром в 2 мільярди доларів, а тому вважає за необхідне закрити ті сфери діяльності, які перестали приносити дохід.

Поки що невідомо, яка доля чекає на мобільні телефони Sony і, в тому числі, лінійку Sony Xperia. Керівництво корпорації вивчає кілька потенційних варіантів, у тому числі залучення зовнішніх інвесторів, продаж напрямки іншим виробникам і навіть повне закриття мобільного підрозділу.

Тим не менш, Sony поки що продовжує випуск нових апаратів. Остання на даний момент топова модель смартфона від цього бренду - телефон Sony Xperia Z4.

Зараз ви читаєте новину «На межі краху - три мобільних бренда, які можуть не пережити 2015 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути