Ексклюзиви
середа, 30 січня 2019 11:54

Microsoft випустила нову операційну систему

30 січня 2007-го американська компанія Microsoft випустила операційну систему Windows Vista.

Операційна система належить до сімейства Windows NT. Її побудували на основі гібридного ядра NT. Vista призначена для робочих станцій і персональних комп'ютерів.

Windows Vista має оновлений дизайн користувацького інтерфейсу Windows Aero. Він також відомий як Aero Glass. Цей оригінальний стиль оформлення з напівпрозорими кольоровими рамками вікон надав операційній системі повністю новий вигляд. Бічна панель давала швидкий доступ до віджетів. Меню "Пуск" підігнали під новий спосіб миттєвого пошуку.

Замість однієї папки "Мої документи", як це було в колишніх версіях Windows, можна створити кілька іменних папок. Вікно "Мій комп'ютер" також змінилося. Поруч зі значками жорстких дисків вказані їхня ємність і кількість вільного місця.

Багато із зовнішніх і внутрішній змін в меню "Пуск"Windows Vista використали в Windows 10.

Операційна система була не дуже популярною. До виходу своєї наступниці Windows 7 вона охоплювала 18,6% ринку. Зараз її частка - 0,1%.

Автор: itc.ua
  Vista замислювалася як принципово нова версія Windows
Vista замислювалася як принципово нова версія Windows

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Windows 10 святкує другу річницю: 10 можливостей операційної системи

Корпорація Microsoft припинила підтримку Windows Vista 11 квітня 2017-го. Операційну систему вважають найбільшим розчаруванням в історії американської компанії. Вона мала слабку продуктивність і некоректно працювала з периферійними пристроями.

20 листопада 1985-го американська компанія Microsoft випустила операційну систему Windows 1.0. Білл Гейтс офіційно анонсував систему ще 1982-го, але її розробка затягнулася ще на 3 роки. Над нею працювали 24 розробники. Систему поставляли у мережі роздрібної торгівлі. Вона коштувала $99.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft випустила нову операційну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути