Ексклюзиви
неділя, 18 листопада 2018 11:31

Intel та Microsoft вирощують огірки

Intel та Microsoft вирощують огірки
Компанія Microsoft вирощує огірки за допомогою штучного інтелекту. Фото: The Cloud Computing News

Компанія Microsoft вирощує огірки за допомогою штучного інтелекту.

Виробник програмного забезпечення обрав для експерименту саме цей овоч, тому що їх роботизована культивація непогано відпрацьована, передає VentureBeat.

Компанія зайнялася овочівництвом за допомогою штучного інтелекту через змагання, яке стартувало у вересні. Воно триватиме до грудня. Змагання проводить голландський Університет Вагенінген. Беруть участь в ньому Intel, Microsoft і китайський холдинг Tencent. Четвертим учасником є ​​команда живих овочівників з Нідерландів, яка використовує технології, прийняті в тепличних господарствах цієї країни зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вирощуватимуть овочі на "вертикальній фермі"

Участь людей в роботі автоматизованих теплиць обмежується збиранням листя і збором врожаю. У людської команді, зрозуміло, вони більші.

На даний момент AI від Microsoft займає перше місце, слідом йдуть Tencent, люди і почесне четверте місце займає Intel. Це означає, що комп'ютерні системи вже зараз здатні справлятися з тепличним господарством.

Американські вчені розробили систему, що працює на базі штучного інтелекту, яка зможе виділити ознаки клінічної депресії. Система має допомогти лікарям швидше розпізнати недугу. Дослідники з Лабораторії обчислювальної техніки і штучного інтелекту Массачусетського технологічного інституту використали текстові та звукові дані з 142 інтерв'ю з пацієнтами. У 30 із них була діагностована депресія.

Зараз ви читаєте новину «Intel та Microsoft вирощують огірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути