четвер, 14 січня 2016 15:46

Комета "Каталіна" максимально наблизиться до Землі 17 січня

Комета "Каталіна" максимально наблизиться до Землі 17 січня

Комета "Каталіна" максимально зблизиться з поверхнею Землі і стане доступна для спостереження жителям північних широт 17 січня 2015 року. Про це повідомляє "Інтерфакс", посилаючись на заяву старшого наукового співробітника Головної (Пулковської) астрономічної обсерваторії Сергій Смирнов.

"17 січня в неї буде мінімальна відстань від Землі - 108 млн км. Вже кілька днів вона знаходиться в північній частині небосхилу і добре видна на небі в районі ковша Великої Ведмедиці. Комета дуже зручна для спостережень в наших північних широтах. Її буде добре видно в Росії", - розповів Смирнов.

За його словами, у ці дні комета настільки яскрава, що побачити її в нічні години можливо майже неозброєним оком. Учений рекомендував спостерігати комету далеко від міських вогнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі знімки зроблені телескопом Хаббл у 2015 році

"Підійдуть телескоп або зорова труба, щоправда, для них потрібен штатив. Але і бінокля буде достатньо", - зауважив астроном.

Після 17 січня "Каталіна" почне віддалятися від поверхні Землі, але все одно ще деякий час її можна буде спостерігати доступними засобами, додав учений.

Комета "Каталіна" була відкрита в жовтні 2013 року. У листопаді 2015 року об'єкт завершив свій перший обліт Землі і пішов на зближення.

Нагадаємо, вночі Землю накриє яскравий зоряний дощ.

Зараз ви читаєте новину «Комета "Каталіна" максимально наблизиться до Землі 17 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути