середа, 26 лютого 2020 10:47

Коли у всій Україні з'явиться 4G

Автор: НКРЗІ
  Карта покриття 4G в Україні
Карта покриття 4G в Україні

Кабінет міністрів України перерозподілив частоти 800-900 МГц, що дозволить операторам покрити швидкісним інтернетом 4G всю державу.

В уряді хочуть до 2024-го забезпечити мобільним інтернетом 95% всієї країни, передає "Сегодня".

"Рішення Кабміну дозволить операторам на частотах, які вони вже використовують, задіяти обладнання для четвертого покоління. У 2018-му оператори отримали можливість використовувати частоти 2600 МГц і 1800 МГц. При цьому 2600 МГц раніше не використовувався. Зараз йде мова про діапазоні 900 МГц, - говорить експерт телекомунікаційного ринку Роман Химич. - Технічно складнощів немає, потрібно лише обладнання, гроші і час. 4 роки це достатній час. Основну роботу з 4G оператори почнуть з другої половини року, і вона розтягнеться на кілька років".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В космос вивели 60 мінісупутників для роздачі інтернету

Закарпатська область стане першою, де оператори почнуть перебудовувати базові станції та запустять 4G у діапазоні 900 МГц. До кінця листопада 2020-го 4G на цих частотах з'явиться у всіх областях країни і розширюватиметься.

"У першу чергу, важливо, що будуть охоплені села, - додає Хомич. - Часто за межами міст і селищ міського типу немає доступу навіть до фіксованого інтернету. На сьогоднішній день немає тарифів, які б не передбачали хоча б який- то обсяг інтернет-послуг. Це означає, що різко збільшиться територія, на якій українці будуть залишатися на комфортному рівні зв'язку. За чотири роки охопити країну 4G цілком реально".

2020-го Україна має запускати 5G . Відповідний президентський указ підписали в травні 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Коли у всій Україні з'явиться 4G». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути