четвер, 27 вересня 2018 17:54

Як правильно купувати вживані смартфони

Як правильно купувати вживані смартфони
Уживані смартфони купують, щоб зекономити. Фото: prostotech.com

Уживана електроніка хорошому стані у середньому коштує на 30% дешевше, ніж нова. У комісійних магазинах або ломбардах можна знайти удвічі дешевше.

Уживані смартфони купують, щоб зекономити. Зазвичай такі девайси продають у гарному стані.

"Рік тому купила з рук iPhone Special Edition. Він був як новий, тільки дешевший на 30 відсотків. Попередній власник ним покористувався чотири місяці і купив собі "десятий". Оголошення знайшла на OLX. Домовилася про три зустрічі. Перший школяр хотів мені підсунути 5S, замість Special Edition. У другого чоловіка не було жодних документів на телефон. Третій, у якого я купила, мав коробку від телефону, оригінальну зарядку, інструкцію і навіть чек з магазину про покупку. Так я звірила цифри під акумулятором і на коробці", - розповідає Gazeta.ua киянка Аліна Демченко.

Жінка радить купувати пристрої на перевірених майданчиках. Шукати оголошення з фотографіями гарної якості і повною інформацією про товар.

"Якщо зовнішній вигляд телефону хороший, потрібно вставити СІМ-картку і комусь зателефонувати. Перевірите якісь звуку. Перевірте гніздо для карти пам'яті навушників. Слід також підключити телефон до мережі, щоб перевірити роботу зарядного пристрою. Телефон за 5 хвилин роботи не повинен тратити більше 5 відсотків заряду. Якщо на контактах акумулятора видно сліди окислення, у смартфон потрапляла волога. Протестуйте камеру, блютус, Wi-Fi. Телефон повинен точно виявити місцеположення", - радить майстер Євген Іванов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівець розповів, чому смартфон швидко розряджається

Крім того, купуючи телефон "з рук", зустрічатися краще у людним місцях з гарним освітленням.

Не можна розряджати смартфон до 0%. Це швидко зношує акумулятори сучасних пристроїв. Майже 85% власників смартфонів допускають таку помилку. Причина – відмова від читання інструкції.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно купувати вживані смартфони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути