вівторок, 23 липня 2019 15:14

Hyperloop встановив новий рекорд швидкості

Hyperloop встановив новий рекорд швидкості
SpaceX Hyperloop Pod Competition встановили рекорд: розігнали капсулу до 463 км/год. Фото: techcrunch.com

Команда TUM Hyperloop із Німеччини на щорічному конкурсі SpaceX Hyperloop Pod Competition встановила новий рекорд швидкості. Капсулу розігнали до 463 км/год.

Після цього Ілон Маск заявив, що наступного року для змагання побудують новий вакуумний тунель із вигинами довжиною 10 км. Зараз використовують пряму надземну трубу довжиною 1,2 км поруч зі штаб-квартирою SpaceX в Хоторні, штат Каліфорнія.

2018-го TUM Hyperloop, яка тоді називалася WARR Hyperloop, змогла розігнати капсулу до 457 км/год. Цього разу учасники змагання планували досягти 600 км/год, але змушені були зупинитися через пошкодження. Капсула довжиною 1,7 м і вагою 70 кг все ще є прототипом модулів, які, зрештою, повинні стати пасажирськими капсулами Hyperloop.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2 тис. "конячок" і 400 км пробігу на електротязі - Lotus представила перший екогіперкар

Запропонований Маском новий тестовий трек внесе певні зміни в змагання. По-перше, він буде вп'ятеро довшим за 3, що є зараз, випробувальні треки Hyperloop разом узяті. По-друге, отримає вигин, що значно наблизить його до того, яким повинен бути Hyperloop у реальності.

Між тим, новий тунель створить додаткові труднощі для команд, які беруть участь у Hyperloop Pod Competition, оскільки, крім збільшення швидкості, їм доведеться враховувати й проходження поворотів.

Зараз все ще знаходиться на етапі планування. Неясно, коли справа дійде до будівництва нової траси. Наразі у планах Ілона Маска – незначне розширення тестової траси, що вже є, приблизно на 200 м. А також створення ще одного прямого тунелю протягом наступних 3-х років. Про це повідомили на unian.ua.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що побудує в Україні Hyperloop.

Зараз ви читаєте новину «Hyperloop встановив новий рекорд швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути