субота, 30 березня 2019 07:30

Хакери почали атакувати державні сайти

Хакери почали атакувати державні сайти
Хакери почали атакувати державні сайти Фото:UBR.ua

Напередодні президентських виборів в Україні активізувалися фішингові атаки хакерів на державні інтернет ресурси.

Під ударом можуть опинитися сайти Центральної виборчої комісії, Адміністрації президента, Кабміну, інфраструктурних відомств, повідомляє UBR.ua.

"Інтенсивність кібератак наростає з кожним роком. Це процес перманентний і не обов'язково пов'язаний з виборами. В основному зараз загрози є з боку фішингу, коли хакери проникають всередину мережі, збирають дані, можуть розмістити якусь неправдиву інформацію, "звалити" якийсь сайт в день виборів і т.д.", - розповів керівник Лабораторії комп'ютерної криміналістики Cyberlab Сергій Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook заборонив підтримку білого націоналізму в соцмережі

За рахунок європейської фінансової допомоги українську кібербезпеку вдалося покращити. На сьогодні блокують ті загрози, які раніше навіть і не помічали.

"Було профінансовано багато різних проектів по якісної захисту. Хоч зараз і спостерігається активізація хакерів, але багато в чому зростання кількості загроз пов'язаний з тим, що виявляти і розслідувати їх почали частіше", - додав Сергій Прокопенко.

У зоні ризику хакерських атак потрапляють і кандидати у президенти. Вважають, що заради піару політики і самі можуть ініціювати так звані "атаки на себе". Усі ці дії будуть для того, щоб показати свою значимість.

Хакери злили в мережу гігантську базу даних, що містить 2,2 млрд унікальних імен користувачів і паролів. Ця база втричі більша ніж попередня, яку виклали у відкритий доступ в середині січня - вона нараховувала 773 млн паролів і логінів, важила 87 Гб.

Зараз ви читаєте новину «Хакери почали атакувати державні сайти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути