Ексклюзиви
понеділок, 01 лютого 2016 13:01

Google роздаватиме 5G-интернет за допомогою дронів

Google роздаватиме 5G-интернет за допомогою дронів

Google тестує дрони на сонячних батареях на території космопорту "Америка" в Нью-Мексико. Офіційно проект поки не був анонсований, а інформацію оприлюднив портал The Guardian, посилаючись на секретні документи.

Після досить незвичайного проекту Loon, в рамках якого інтернет лунає з висотних аеростатів, група інженерів лабораторії Google X перейшла на абсолютно новий проект під кодовою назвою Skybender. Ключовим моментом цієї програми стануть автономні дрони на сонячних батареях, які будуть роздавати 5G-інтернет на швидкості, що в 40 разів перевершує стандарт LTE, передає інтернет-видання Хроніка.інфо з посиланням на hi-news.ru.

Технологія передачі сигналу використовує міліметрові радіохвилі на частоті 28 ГГц. Такий інтернет можна роздавати лише на порівняно невеликих дистанціях, зате його швидкість перевершує стандарт LTE в 40 разів, досягаючи декількох гігабіт на секунду. Вперше міліметрові хвилі для передачі даних були використані військовим агентством DARPA в 2012 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче заблокувати Google і Facebook

Пристосувати дрон під роздачу подібного інтернету – завдання не з легких, але у Google є свої ідеї з цього приводу, так що проблему з короткими дистанціями інженери компанії цілком можуть вирішити. Роздаватимуть інтернет за допомогою "опціонально пілотованих літаків" (OPA) Centaur, а також з автономних дронів Solara 50 на сонячних батареях, які виробляє компанія Titan Aerospace. Згідно з документами, у корпорації Google є дозвіл комісії FCC на проведення цих тестів до липня 2016 року.

Нагадаємо, Google забезпечить 25 тисяч біженців нетбуками.

Зараз ви читаєте новину «Google роздаватиме 5G-интернет за допомогою дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути