четвер, 18 лютого 2016 12:41

Геофізики описали сценарій повного зникнення льодовиків на Землі

Геофізики описали сценарій повного зникнення льодовиків на Землі

Геофізики зі Швеції, Великобританії і Канади запропонували новий варіант повної втрати Землею крижаного покриву. Дослідження автори опублікували в журналі Nature.

Геофізики показали, що еволюція крижаного покриву планети може бути нерівномірною. Зокрема, прискорене танення льодовиків і підвищення рівня Світового океану, що призводить до глобального потепління, можуть надалі сповільнитися.

Автори вивчили еволюцію льодовика Лорентайд, який покривав значну частину Північної Америки і деградував у період з 22 тис. до 7 тис. років тому. Вчені реконструювали його зміни, проаналізувавши дренажну систему, що залишилася після нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили сліди найдавнішого кисню на Землі

Дослідження геофізиків може зумовити перегляд існуючих кліматичних моделей, що використовують тільки спостереження зміни крижаного покриву Землі, проведені впродовж кількох останніх десятиліть.

Вчені відзначають обмеженість своєї моделі: покриви Гренландії і Західної Антарктиди зараз найбільш інтенсивно стоншуються і потрапляють в океан, тоді як льодовик Лорентайд припинив своє існування на суходолі.

Нагадаємо, вчений описав падіння Землі у чорну діру.

Зараз ви читаєте новину «Геофізики описали сценарій повного зникнення льодовиків на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути