Ексклюзиви
четвер, 07 вересня 2017 04:35

Facebook заявляє, що Росія може впливати на користувачів через рекламу

Facebook заявляє, що Росія може впливати на користувачів через рекламу
Росія впливає через Facebook. Фото: SecurityLab

Росія могла впливати на користувачів Facebook через рекламу у соціальній мережі. Про це йдеться у повідомленні директора служби безпеки Facebook Алекса Стамоса щодо можливого втручання Росії у вибори у США.

За його словами, намагаючись відслідкувати зв'язок між можливим втручанням Москви та рекламними оголошеннями у Facebook, у соцмережі знайшли приблизно 470 фейкових акаунтів та сторінок, які з червня 2015 по травень 2017 років придбали близько 3 тисяч оголошень на загальну суму 100 тисяч доларів, повідомляє ТСН.

"Наш аналіз показує, що ці облікові записи та сторінки були пов'язані один з одним і, ймовірно, діяли з Росії", - зазначив Алекс Стамос.

За словами директора служби безпеки Facebook, соцмережа не дозволяє неавторизовані облікові записи, тому у підсумку усі ці виявлені акаунти, які ще були активними, були закриті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довіра США до України може бути відновлена у результаті розслідування ГПУ за фактом втручання НАБУ в американські вибори

Переважна більшість рекламних оголошень, які розміщували ці облікові записи, конкретно не вказували на президентські вибори, голосування чи певного кандидата у США. Вони скоріше зосереджувалися на посиленні соціальних та політичних розбіжностей, торкаючись питань ЛГБТ, імміграції до прав на володіння зброєю.

Близько чверті цих об'яв були географічно орієнтованими, і більшість оголошень були показані у 2015 році, а не у 2016-му, коли відбулися вибори.

Також у Facebook знайшли ще приблизно 2200 оголошень на суму близько 50 тисяч доларів, які могли бути пов'язані з Росією. Зокрема, це реклама, яку придбали з IP-адрес США, але російською мовою.

У Facebook зазначили, що поділилися своїми висновками з американською владою, яка досліджує питання втручання Росії, і будуть продовжувати співпрацювати з нею по мірі необхідності.

Зараз ви читаєте новину «Facebook заявляє, що Росія може впливати на користувачів через рекламу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути