середа, 28 березня 2018 12:26

Facebook втратив $80 млрд: компанії менше довіряють

Facebook втратив $80 млрд: компанії менше довіряють
Facebook втратив $80 млрд, а Цукерберг - $14 млрд. Фото: Reuters

Акції соціальної мережі Facebook впали на 18%, а ринкова капіталізація компанії скоротилася на $80 млрд.

Труднощі виникли 16 березня. Тоді компанія Facebook заявила, що призупиняє аналіз даних компанії Cambridge Analytica, яка зібрала особисті дані понад 50 млн користувачів соцмережі, пише "Обозрєватєль".

Інвестори стурбовані тим, що Facebook, а також такі корпорації як Google і Twitter, можуть зіткнутися з жорсткішими правилами у всьому світі через суперечки навколо Cambridge Analytica. Також є побоювання, що користувачі можуть перестати користуватися соцмережами через проблеми з конфіденційністю. Якщо це станеться, рекламодавці також відмовляться від співпраці з Facebook.

З цієї причини кілька аналітиків Wall Street знизили цільові ціни та оцінки прибутку для Facebook протягом останніх півтора тижнів. Довіра до Facebook та інших технологічних компаній втрачена, вважають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дороге вибачення: Цукерберг викупив рекламні смуги чотирьох найбільших британських газет

Крім того, особистий капітал засновника компанії Марка Цукерберга впав майже на $14 млрд.

Cambridge Analytica збирала дані за допомогою програми This is your digital life, яка отримувала дані по API Facebook. Її розробив росіянин, професор Кембриджського університету Олександр Коган. Додаток відстежував географічне розташування, зміст сторінок, яким користувачі ставили "лайк", а також діяльність друзів, зокрема доступ до їх даних у соцмережі.
Таким чином компанія зібрала особисті дані 50 млн користувачів соціальної мережі і ймовірно внесла вагомий вклад у перемогу Дональда Трампа на виборах президента США і вплинула на результати референдуму про вихід Великої Британії з Європейського Союзу.

Зараз ви читаєте новину «Facebook втратив $80 млрд: компанії менше довіряють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути