понеділок, 26 жовтня 2015 11:49

Єгипетські піраміди просканують космічними променями для відкриття нових таємниць

Автор: Egypt
  Єгипетські піраміди
Єгипетські піраміди

Давньоєгипетські піраміди просканують за допомогою сучасних технологій. Міністр у справах старовини АРІ Мамдух ад-Дамат оголосив вчора про запуск глобального наукового проекту за участю групи експертів з Японії, Франції, Канади та Єгипту.

За його словами, дослідження пірамід почнеться в листопаді 2016 року, причому, скануватимуть не тільки Великі піраміди на плато Гіза, що є одним з чудес світу, ступінчасту піраміду Джосера в Саккарі, але і менш відомі,-  Ламана, а також Майдум.

"За допомогою новітніх наукових методів, які дозволять уникнути свердління або риття тунелів стародавніх пам'яток повністю обстежать на предмет виявлення там можливих таємних кімнат і прихованих приміщень" - йдеться у повідомленні.

У ході роботи будуть використані такі методи досліджень, як рентгенографія і молекулярна спектроскопія, теплове сканування, аерофотозйомка.

Крім того, піраміди будуть обстежені за допомогою космічних променів через штучні супутники Землі. Цей метод, зауважив ад-Дамат, застосовуватимуть японські вчені всього вдруге в історії. Сканування пірамід  дозволить отримати вичерпну інформацію про ці споруди, зведені понад 4,5 тис. років тому.

Просканують не тільки Великі піраміди Гізи, але і ламана піраміда в Дахшурі, східчасту піраміду Джосера в Саккарі і ряд інших гробниць.

Команда міжнародних вчених буде використовувати інфрачервону технологію для сканування під поверхнею, не торкаючись структури пірамід. У підсумку може виявитися багато чого цікавого, навіть на глибині в декілька метрів, в межах двох або трьох блоків.

Нагадаємо, у вересні влада Єгипту дозволила використовувати радар для пошуку гробниці Нефертіті, щоб перевірити теорію, згідно з якою її гробниця перебуває в усипальниці сина, фараона Тутанхамона.

Зараз ви читаєте новину «Єгипетські піраміди просканують космічними променями для відкриття нових таємниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути