пʼятниця, 15 листопада 2013 11:47

Чому американські школи кращі за російські: фотопорівняння російського блогера
12

Фото: Фото: kids.livejournal.com

17-річний російський блогер Вадим Нефедьєв запропонував порівняти російські школи з європейськими та американськими, і зрозуміти, чому вітчизняні школи не можуть бути такими ж цікавими, сучасними і захопливими, як на Заході. Аналіз блогера, який навчався в школах Британії та США, можна застосувати, мабуть, до шкіл в усіх країнах СНД.

"В одній з московських шкіл займаються на макбуках, а в американській є шафки. Чому крута школа у нас асоціюється зі школою із закордонного фільму? Чи не тому що наші коричневі коробки викликають огиду? Потрібно перестати робити школи коричневими і позбавленими смаку, а розробити сучасний стиль, що привертає заздрісні зітхання. Ну або просто зробити як на заході, що простіше і дешевше. Хтось скаже, що будівлі будуть схожі. Так вони і зараз як дві краплі води", - пише блогер.

"Чомусь повелося, що все має бути коричневим. Мабуть, тут, як з жовто - зеленими парканчиками у Москві, все " для людей ": і заспокоює, і не дає розслабиться. Я був у багатьох школах по всій Росії. Так от тільки в небагатьох бачив стіни інших кольорів: білі і зелені, що теж, в принципі , жахливо. Зауважте, в більшості установ роблять косметичний ремонт частіше, ніж раз на п'ять років, але вперто "дизайн" залишають колишнім."

Блогер показує фото шкіл там і тут, і зазначає найгрубіші помилки в оформленні.

"Нехай би старі школи, побудовані в бідні часи, але й нові вже виглядають застарілими. Меблі в школах, особливо старих, міняють часто. Так чому б не купити красиву? Якщо немає смаку у закупівельників, віддайте на регіональний рівень. Тут ще проблема у держзакупівлях - за замовлення береться той, хто візьме менше, без огляду на якість."

Зараз ви читаєте новину «Чому американські школи кращі за російські: фотопорівняння російського блогера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути