вівторок, 12 листопада 2013 06:55

На Вінниччині мати 13-річного хлопця позивається до школи через розбиту голову сина

На Вінниччині мати 13-річного хлопця позивається до школи через розбиту голову сина
Фото: ikra.ua

Протягом 6 місяців мешканка с. Северинівка Жмеринського району Вінницької області Олена Ужегова намагається встановити справжній діагноз 12-річному сину Максиму Собко після травми та надати йому правильне лікування. Звинувачує дирекцію місцевої школи та районний відділ освіти у недбалому відношенню до дитини та її здоров'я.

13 травня цього року на Максима впали хокейні ворота, що знаходились на спортмайданчику біля школи. Мати стверджує, що це сталося під час уроку фізики, коли вчитель відпустив дітей. Освітяни наполягають, що нещасний випадок відбувся на перерві і Максим отримав струс мозку. Олена Ужегова запевняє, що у її сина була черепно-мозкова травма.

"Замість того, щоб викликати швидку, дитину завели у ФАП. Там фельдшер оглянув та відпустив додому. Вдома синові стало зле. Але подальші аналізи в районній і обласній лікарні вони підтасували. Тільки через три місяці ми стихаря зробили знімок голови у Жмеринській лікарні. Я тоді сказала, що дитина з велосипеда впала, щоб не привертати уваги і щоб нам знову не поставили ложний діагноз. То лікар сказав: "Ви не лякаєтесь мамочка, але у Максима перелом черепа. Такий перелом не заживає. Але страшного в цьому нічого немає. Треба просто поберегтись". А вони мені будуть розказувати, що дитина здорова. Як він упав, то втратив свідомість. А потім, дітки розказували, посипав голову піском, думав, то вода. Казав, що дуже голова боліла, то хотів водичкою полити", - розповіла Олена Миколаївна.

Натомість заступник начальника відділу освіти Жмеринської райдержадміністрації Жанна Твердохліб наголосила на іншій версії того, що сталось.

"Хлопчик грався на перерві як усі. Заліз на ті ворота і разом з ними впав. Але після цього почував себе добре, продовжував бігати та сміятись. Нікому про погане самопочуття ніколи не говорив. То мабуть, мама його так налаштувала. А почалося все минулого року. Тоді конфлікт між неї і директором виник, тому що Ужегова відмовилась здавати гроші на ремонт школи. А директор пригрозив, що не видасть підручники. Але той директор вже давно на пенсію пішов. У нас ціла папка, присвячена відписками від Ужегової. Вона просто хоче грошей. Казала, щоб ми всім районом їй збирали", - зауважила Жанна Твердохліб.

Олена Миколаївна відмовляється від таких слів.

"Хочу справедливості. Якщо після такої травми треба складати акт і потім за ним отримувати компенсацію, то хай би склали. Щоб дитині видали путівку на лікування. Він у мене і так інвалід дитинства, бо розтають суглоби в тазо-стегновому відділі. Цього року на море підлікувати сина не поїхали, дитина ціле літо в холодку просиділа, бо на сонці дуже голова боліла", - сказала Ужегова.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині мати 13-річного хлопця позивається до школи через розбиту голову сина ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути