Ексклюзиви
неділя, 07 січня 2018 09:56

Безвіз та блокування "Вконтакте": IT-шники назвали головні події 2017 року

Безвізовий режим, блокування російських соцмереж та кібератака вірусом Petya. Український ресурс DOU.UA представив найбільш значимі події на думку вітчизняних IT-фахівців. У голосуванні взяли участь 5783 людини.

Автор: DOU.UA
 

Найбільш важливою подією 2017 року учасники опитування назвали - безвізовий режим. За нього проголосували - 47,7% опитаних. 20,2% голосів отримало блокування російських соцмереж і сервісів. Третє місце посів Bitcoin. Його назвали значущим 14,2% опитаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки року: чи стали українці багатшими

Автор: DOU.UA
 

Четверте і п'яте місця зайняли збереження 5% податку для ЄП 3-ї групи (8,6%) і масштабна річна кібератака в Україні вірусом Petya (5,1%), пише Еспресо.

Перспективи 2018 року і підсумки 2017 року звучать оптимістично. Повністю невдалим 2017 рік був лише для 4% респондентів, у 2016 році незадоволених було 7%.

У тому, що в 2018 році ситуація покращиться впевнені 68% IT-фахівців. Погіршення чекають 4%.

У Львові побудують громадський центр на вулиці Івана Чмоли, який обслуговуватиме IT-компанії. Проект під назвою Innovation District IT Park вважається найбільшим IT- проектом на території України. За задумом авторів IT Park дасть змогу розвиватися компаніям у цьому напрямку та надасть простір для IT-освіти. Громадський центр складатиметься з шести восьмиповерхових офісних будинків, торгового центру, університету та лабораторій, дитячого садка, паркінгів, готелю і амфітеатру під відкритим небом.

Зараз ви читаєте новину «Безвіз та блокування "Вконтакте": IT-шники назвали головні події 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути