середа, 09 січня 2019 07:50

Апокаліпсис смартфонів: Samsung і Apple роблять невтішні прогнози на 2019 рік

Апокаліпсис смартфонів: Samsung і Apple роблять невтішні прогнози на 2019 рік
Apple і Samsung втратили попит на свою продукцію. Фото: oligarh.media

На початку 2019 року прогнозують падіння ринку мобільних гаджетів. Виробники смартфонів очікують зменшення прибутку через низький попит.

Величезний запит користувачів на смартфони викликав зростання пропозиції від виробників і тепер, кожні кілька місяців, на прилавках з'являються нові флагманські моделі. Але така гонка за масовим покупцем зіграла злий жарт з багатьма передовими компаніями, пише techno.nv.ua.

Спочатку про зниження продажів повідомили у Apple. Компанія заявила, що скорочує виробництво трьох моделей iPhone останньої лінійки (XS, XS Max і XR) через низький попит. Із жовтня 2018-го по січень 2019-го вартість акцій Apple впала на 65% (з $230 до $150 за штуку).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: iPhone Xs Max вибухнув у кишені користувача

Пізніше, глава мобільного підрозділу Samsung Діджей Кох публічно визнав, що компанія останнім часом погіршила позиції на світовому ринку. Аналітики очікували від Samsung продажів смартфонів на $56,2 млрд, а сам виробник тепер прогнозує отримати на $4,5 млрд менший дохід.

Що стосується чистого прибутку, він також скоротиться на $2,1 млрд від $9,7 млрд. Серед причин падіння продажів виділяють низьку популярність бюджетних телефонів і моделей середнього класу, конкуренцію з флагманами Apple та Huawei, а також провал окремих моделей, типу Galaxy Note 9, на які орієнтувалися в компанії.

Навіть китайський Huawei, який став відкриттям 2018-го і обійшов Apple за кількістю проданих смартфонів, зараз перебуває на черговому піку торгово-економічного протистояння з США.

Компанія Samsung зареєструвала нову торгову марку Star 10 у США та Європі. Перший пристрій цієї марки можуть представити вже на виставці CES 2019 у січні. Раніше у компанії існувала лінійка смартфонів під назвою Star. Тому відразу припускали, що Star 10 – це позначення нової моделі. Але опис торгової марки набагато ширший.

Зараз ви читаєте новину «Апокаліпсис смартфонів: Samsung і Apple роблять невтішні прогнози на 2019 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути