Ексклюзиви
четвер, 27 червня 2019 15:53

Як прискорити роботу вай-фай роутера

Потужність wi-fi сигналу роутера означає швидкість інтернету на ваших пристроях - смартфоні, планшеті і ноутбуці. Експерти з інтернет-магазину Київстар дали 5 порад, як пришвидшити роботу роутера.

Виберіть місце відносно побутової техніки

  Покращити якість роботи вай-фай роутера може кожен
Покращити якість роботи вай-фай роутера може кожен

А чи знали ви, що така побутова техніка, як холодильник і мікрохвильовка, заважають ловити якісний інтернет? Фахівці рекомендують під час встановлення обладнання для інтернету обирати місце з урахуванням того, як сигнал WiFi буде розподілятися по квартирі. За стіни можете не переживати, а от електроприбори будуть створювати перешкоди на шляху wi-fi від роутера до місця вашої роботи або місця, де ви найчастіше користуєтеся інтернетом.

"Наприклад, підключити домашній інтернет в Києві дуже легко, але навіть якщо заявлена швидкість провайдера дуже висока, ви можете програвати у швидкості через особливості своєї квартири. Тож вибрати місце слід заздалегідь, аби оператори вашого провайдера змогли розташувати обладнання в найкращому місці," - порадили фахівці інтернет-магазину Київстар.

Підніміть роутер з підлоги

  Покращити якість роботи вай-фай роутера може кожен
Покращити якість роботи вай-фай роутера може кожен

Один з найпростіших способів покращити сигнал wi-fi роутера - це розташувати його на рівні поверхні письмового столу. Саме з цієї висоти сигнал найкраще розподіляється у приміщенні, і, навпаки, розташування на підлозі зменшує потужність сигналу, а отже, і знижує швидкість інтернету.

Змініть пароль

Проблема низької швидкості wi-fi інтернету може бути пов'язана з тим, що надто багато пристроїв підключені одночасно до вашого каналу. Це може означати, що у вас крадуть інтернет через підключення до вашого вайфаю. Не обов'язково, що ви давали їм пароль: дуже прості або стандартні паролі легко зламати. Замість з'ясовувати, хто з сусідів нелегально користується вашою послугою, просто змініть свій пароль від вайфаю на більш складний.

Перевірте канал

Зазвичай wi-fi роутер сам обирає канал зв'язку, найкращий з точки зору його алгоритму. Але насправді, якщо навколо вас вже працює багато роутерів у ваших сусідів, ваш пристрій може робити не найкращий вибір.

Перевірити, як працює канал, на якому роздає інтернет ваши роутер, можна за допомогою однієї зі спеціальних програм. Софт можна знайти в інтернеті, скачати та встановити на свій комп'ютер. Цей корисний додаток перевірить вибір роутера та підкаже вам, на якому каналі wi-fi інтернет набиратиме найбільшої швидкості. Далі залишається тільки перемкнути налаштування на вашому роутері. Як саме це зробити, пошукайте в інструкції до вашого апарату.

Перевірте стандарт

  Покращити якість роботи вай-фай роутера може кожен
Покращити якість роботи вай-фай роутера може кожен

У 2019 році найбільш прийнятний стандарт вай-фай - це частота 802.11ac, а раніше на роутерах та вай-фай картах комп'ютерів встановлювалися за замовчуванням наступні стандарти (у порядку від найстаршого): b, c, n.

Якщо у вас стоїть стандарт n, то роздача інтернету у вашого роутера відбувається на частоті 2,4 Ггц, тоді як більш швидкий та сучасний стандарт ас пропонує частоту 5 Ггц. Також цей стандарт досі менш поширений, тому більш вільний, отже перешкод для вашого вай-фая майже не буде, і швидкість трохи зросте.

Пам'ятайте, якщо ви спробували всі способи, а швидкість не виросла, отже вам слід подумати про нови пристрій, адже, найбільш вірогідно, що проблема в ньому.

Зараз ви читаєте новину «Як прискорити роботу вай-фай роутера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути