Ексклюзиви
вівторок, 10 травня 2016 16:37

Як навчитися не запізнюватися на роботу - поради психолога

Як навчитися не запізнюватися на роботу - поради психолога

Кожен четвертий хоча б раз в тиждень запізнюється на роботу. 42 відсотки з усіх працюючих людей спізнюються на своє робоче місця не менше разу на місяць.

"Люди запізнюються через особисту неорганізованість і невміння планувати час. Але частіше запізнення мають символічний характер - коли у людини виникає супротив перед зустріччю або подією. Часто неусвідомлено людина відтягує настання небажаного моменту. Також усі мають різне сприйняття часу. Якщо провести експеримент і попросити групу людей подумки відрахувати 3 хвилини можна побачити, що деякі зупинять експеримент швидше, інші навпаки", - каже Gazeta.ua психолог Валерія Цихоня.

На думку фахівця, запізнення на роботу зазвичай свідчить про незадоволеність і свідоме небажання туди приходити. Наприклад, проблеми у спілкуванні з колегами та незадоволеністю заробітною платнею.

"Це може бути несвідома спроба покарати когось з колег або щось довести. В такому випадку варто спробувати проаналізувати, чому так відбувається і зазвичай відповідь знайти досить просто. Така поведінка подібна до прокрестинації. Коли людина не може чимось займати і постійно відкладає на далеке майбутнє. Серед причин такої поведінки: незадоволення, недостатня мотивація, образи та внутрішній, неусвідомлений саботаж", - каже психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіть тиждень занять іноземної мови покращує увагу - вчені

Виробити в собі пунктуальність можна в будь-якому віці. Як правило, проблему запізнень легко вирішити.

"Тим хто запізнюється хронічно, варто проаналізувати в яких ситуаціях, місцях і з якими людьми це відбувається. Якщо це хронічні запізнення на роботу, яка вже не цікавить і не приносить задоволення, то не варто займатись самоорганізацією, а потрібно шукати іншу роботу. На новому місці запізнення можуть повністю зникнути. Якщо людина банально не відчуває часу, то досить буде придбати органайзер та заповнювати в нього з вечора плани на наступний день", - говорить Валерія Цихоня.

Нагадаємо, до кінця травня ще можна знайти сезонний весняний підробіток. На короткострокові роботи запрошують працювати з рослинами і деревами, допомагати в організації весіль та "підтягувати" нездібних студентів.

Зараз ви читаєте новину «Як навчитися не запізнюватися на роботу - поради психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути