Ексклюзиви
середа, 17 липня 2019 17:41

82% унікальних постів Instagram присвячені партії Зеленського

82% унікальних постів Instagram присвячені партії Зеленського
"Слуга народу" має 82% з усіх політичних постів у Instagram Фото: АиФ-Украина

"Слугу народу" найчастіше серед усіх партій згадують у постах в соціальній мережі Instagram.

Таку інформацію повідомили під час презентації результатів дослідження "Соцмережі про #вибори: за що голосують фейсбук, інстаграм та вконтакте", передає Укрінформ.

"82% всіх унікальних Instagram-постів - саме про партію "Слуга народу", тоді як "Європейську солідарність", що на 2- му місці, згадують лише у 17% постів про вибори. Цікавий тренд: значну частину "хештег- імперії" прихильників Зеленського посідають хештеги "Кварталу - 95". Це був один із ключів успіху Зе-кампанії: переманювання аудиторії Кварталу в політичний проєкт Зеленського, міграція "розважальної" аудиторії в "електоральну", - сказав в головний редактор онлайн-платформи UkraineWorld Володимир Єрмоленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція знайшла, хто "мочив" Вакарчука СМС-ками

У VK критика до Зеленського зросла. Найпопулярніші пости у мережі передбачають провал партії "Слуга народу" на парламентських виборах.

"Ще у нашому минулому звіті ми показали, що VK після санкцій стала зоною жорсткої російської пропаганди. Нинішній етап дослідження цей висновок ще раз підтверджує", - додав Єрмоленко.

Партія Святослава Вакарчука "Голос" до середини червня згадується лише у 5% Instagram-постів, які стосуються виборів. Такий низький результат пояснюють пізнім стартом офіційної кампанії партії.

Аудиторія VK висміює і не любить жодної української партії, зокрема проросійських. Негативне ставлення до політиків перемагає і в Facebook.

Дослідження провели спільно з аналітичною компанією Singularex в рамках ініціативи громадської організації "Інтерньюз-Україна" - UkraineWorld. За допомогою Neutral Networks та методів Artificial Intelligence аналітики дослідили 5,6 млн постів від користувачів, які позначили Україну як країну свого проживання, за період 1 травня – 17 червня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «82% унікальних постів Instagram присвячені партії Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути