середа, 17 липня 2019 10:53

Поліція знайшла, хто "мочив" Вакарчука СМС-ками

На Львівщині поліцейські викрили депутата сільради у масовій смс-розсилці для дискредитації партії "Голос" на користь партії "Європейська солідарність" .

Про це повідомляє Департаменту кіберполіції.

Упродовж минулого понеділка до поліції надходили повідомлення від жителів Львівщини про масову розсилку СМС-повідомлень.

У повідомленнях писалося, що "Голос" не проходить відсотковий бар'єр, відтак людей провокували не голосувати за вказану партію.

Кіберполіція встановила, що особа, яка використовує смс-розсилку з альфа-іменем Peremoga, є одним із депутатів сільрад Львівської області.

 
 

У вигляді фізичної особи-підприємця він оформив смс-розсилку з одним із операторів мобільного зв'язку в кількості від 5 до 25 тисяч упродовж місяця.

Окрім контрагітації щодо опонентів, порушник використовував смс-розсилку задля агітації за партію "ЄС".

"Також було встановлено, що абонентська база отримувачів цих смс-повідомлень була сформована ще під час президентських виборів 2019-го однією з політичних партій, яка домінувала на Львівщині", – розповів начальник кіберполіції Сергій Демедюк.

Поліція порушила кримінальну справу за статтею "Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача". Слідчі дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працювали на договорняках і не чіпали "регіоналів": назвали гріхи Ради, яка йде

З 15 липня і до завершення виборчої кампанії поліція працює в посиленому режимі.

"Для гарантування вільного волевиявлення громадян під час позачергових виборів до Верховної Ради України, а також для недопущення порушень публічного порядку та виборчого законодавства поліцейські Вінничини працюватимуть в посиленому режимі", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Поліція знайшла, хто "мочив" Вакарчука СМС-ками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути