вівторок, 31 травня 2016 09:20

8 порад як вибрати вафельницю

8 порад як вибрати вафельницю

Багато хто любить поласувати смачненьким, та й ще й особисто приготовленим.

Особливу популярність набувають власноруч випечені вафлі. Рецепт нескладний, та й вафельниця коштує недорого. Найскладніше правильно вибрати вафельницю, ту яка задовольнить всі ваші вимоги. Про це Gazeta.ua розповів продавець- консультант магазину електроніки Оксана Котова.

"Зазвичай вафельниця складається з двох пластин, скріплених між собою шарніром. Бувають різної форми та розмірів, для декількох типів вафель. Ціни коливаються від 450 грн найпростіша і до 34 000 грн професійна. " Для вибору варто прислухатись до наступних порад:

1. Потрібно визначитись які саме вафлі ви бажаєте спекти

Кожна вафельниця зазвичай розрахована на свій тип вафель: бельгійські чи тонкі. Для вафельних трубочок в комплекті повинна йти спеціальна лопатка. Бувають бутербродниці зі змінними пластинами, що також дозволяють пекти вафлі, але краще брати безпосередньо вафельниця для конкретного виду вафель.

2. Форма вафель

Зараз в продажу є досить непоганий вибір форм: квадратні, круглі, в формі сердечок чи тваринок. На якість це ніяк не впливає, але індивідуальності придає.

3. Матеріал вафельниці

З пластику пристрої легші та дешевші, але менш довговічні і уразливі до механічних пошкоджень. Бояться падінь, зате величезне різноманіття кольорів.

Металеві, більш важкі та дорогі. Як правило, корпус із нержавіючої сталі. Необхідно звернути увагу на якість покриття фарбою, оскільки при нагріванні буває облущується.

Звернути увагу на матеріал ручок, вони не повинні нагріватись. Також вітається наявність гумових ніжок, вони гарно фіксують пристрій на столі.

4. Матеріал пластин

Обов"язково антипригарне покриття, тут без варіантів. Потрібно звернути увагу на якість. Ніяких подряпин чи неоднорідностей не допускається. Це дуже важливо для рівномірності пропікання коржа.

5. Потужність приладу

Для дому достатньо 750 – 1000 ват споживаної потужності. Час приготування буде в межах 3-5 хв.

6. Защіпка

Вафельниця повинна закриватись щільно і надійно. Потрібно звернути увагу на якість защіпки. В дешевих моделях часто виходить з ладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стали купувати дорожчі смартфони з більшими екранами

7. Керування

Зараз вафельниці часто обладнують ЖК екранами, хоча навіть простої світодіодної індикації досить для комфортної роботи. Обов"язково має бути інформація про наявність напруги та готовність вафель.

8. Додаткові функції

Не зайвим буде захист від перегріву та плавне регулювання температури випічки.

Зараз ви читаєте новину «8 порад як вибрати вафельницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути