четвер, 31 березня 2016 17:59

50 тисяч років тому Індонезію населяли "гобіти"

50 тисяч років тому Індонезію населяли "гобіти"
фото: bublbe.com

Команда експертів та вчених із науково-дослідницького центру еволюції людини при Гріффітському університеті провела розкопки в печері Ліанг Буа та встановила, коли в Індонезії жили "гобіти".

Раніше вважали, що виявлений у тропіках Індонезії давній вид людей (людина флореська) жив близько 12 тисяч років тому, пише EurekAlert.

Недавні дослідження спростовують попередні результати. Команда індонезійських експертів та вчених із науково-дослідницького центру еволюції людини при Гріффітському університеті (Австралія) провела розкопки в печері Ліанг Буа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили залишки динозавра в Узбекистані

За новою інформацією, "гобіти", як їх називають через малий зріст, існували на острові Флорес 50-60 тисяч років тому. Вчені припускають, що вони вимерли через наш вид - homo sapiens, який на той час почав заселяти територію карликових людей.

"У 2003 році група археологів у вапняковій печері виявила кістки флореської людини. Помилково вони взяли шар ґрунту, який був розташований вище і набагато молодший за той, у якому знаходилися рештки "гобіта". Їх збив із пантелику аналогічний склад ґрунту. З цієї причини вони неправильно ідентифікували вік наших предків, що призвело до багатьох питань та наукових суперечок. Після повторного вивчення ця проблема вирішилася", - повідомляє археолог та співавтор дослідження Адам Брамм.

Нагадаємо, у Бразилії виявлені викопні останки рептилії, що жила 250 млн років тому до появи динозаврів.

Зараз ви читаєте новину «50 тисяч років тому Індонезію населяли "гобіти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути