Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 13:05

5 варіантів порятунку ноутбука на який потрапила рідина

5 варіантів порятунку ноутбука на який потрапила рідина
Стан пристрою в подальшому залежить від рідини, яка пролита. Фото: technari

Перекинута пляшка води або чашка кави не завжди вирок для ноутбука. Якщо діяти швидко, то можна врятувати комп'ютер. Стан пристрою в подальшому залежить від рідини, яка пролита.

Gazeta.ua пропонує 5 способів як врятувати свій ґаджет

1. Якщо Ви пролили на ноутбук воду або горілку у великій кількості, слід негайно перевернути ноутбук, відключити живлення, зняти акумуляторну батарею і покласти просушитися мінімум на добу. На наступний день ноутбук може включитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сімпсони" передбачили запуск машини Ілона Маска в космос

2. Якщо на ноутбук розлили сік або іншу рідину з агресивно кислим середовищем, то пристрій без складного ремонту на компонентому рівні врятувати буде неможливо. Також це стосується варіанту, коли ноутбук залили агресивно лужною рідиною, наприклад сечею кішки або іншої тварини.

3. Рідини з добавками небезпечніші для ноутбука, ніж вода. Кавова гуща, цукор та інші домішки в цих напоях можуть засмічувати і окисляти комплектуючі.

Щоб уникнути проблем краще почистити ноутбук зсередини ще до просушування. Можна зробити це самостійно, розібравши апарат і видаливши бруд за допомогою паперових серветок або ватних тампонів, змочених у невеликій кількості спирту.

4. Якщо ви пролили на ноутбук газовану воду, то після знеструмлення потрібно промити постраждалі ділянки поверхні, щоб змити кислоти. Віднести пристрій в сервіс в цьому випадку необхідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили першу в світі клавіатуру для дівчат

5. Багато виробників додають під клавіатуру спеціальну захисну плівку. Та й сама клавіатура здатна втримати певну кількість вологи. Тому варто перевірити чи рідина просочилася крізь клавіатуру. Можливо, і ні.

Не варто сушити ноутбук феном: він може розплавити тонкі елементи або ж забруднити пилом окремі частини.

У 2017 році ринок ноутбуків зріс на 7%. Українці купили півмільйона пристроїв, розповіли Gazeta.ua у компанії GfK Ukrainе.

Зараз ви читаєте новину «5 варіантів порятунку ноутбука на який потрапила рідина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути