Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 07:25

5 причин, через які нагрівається смартфон

5 причин, через які нагрівається смартфон
Під час перегрівання ґаджети запускають функцію автоматичного охолодження. Фото: MacDigger

Нагрівання смартфону не відбувається без причин. І вони можуть бути різними. Тому відразу позбавлятися від такого ґаджета не потрібно.

Усунути проблеми можливо. Якщо пристрій нагрівається, краще не використовувати для нього повністю закритих чохлів. Крім того, такий ґаджет не варто носити у кишені. пише prostotech.

Краще підібрати для пристрою силіконовий чи пластиковий чохол. Він залишить задню панель відкритою.

Фахівці називають 5 причин нагрівання смартфону.

1. Неякісне залізо

До нагрівання можуть призвести неякісні матеріали та компоненти. Процесор може перегріватися через помилки на етапі проектування чи складання. Крім того, механічні пошкодження акумулятора також можуть викликати нагрівання пристрою.

2. Недоліки у конструкції

Для хорошої роботи пристрою необхідне своєчасне та ефективне відведення тепла. Якщо таких систем не має, ґаджет швидко нагріватиметься. Це порушить його роботу. Відсутність такого механізму характерна для недорогих смартфонів.

3. Експлуатація під час зарядки

Під час зарядки акумулятор смартфона нагрівається завжди. Якщо під час зарядки активно користуватися пристроєм, збільшується навантаження на процесор. Він нагріватиметься. Тому під час зарядки смартфоном краще не користуватися.

4. Високі температури

Оптимальна температура для телефону - не вище 30 градусів за Цельсієм. Деякі телефони під час перенагрівання запускають функцію екстреного охолодження. Але продуктивність смартфона помітно знижується. Крім того, варто уникати прямих сонячних променів, відкритого вогню, батарей і обігрівачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 найбільших провалів у техніці 2017 року

5. Активність програм

Смартфон може нагріватися навіть тоді, коли лежить на столі. Це відбувається через додатки, які використовують підключення до мережі чи геолокації. Вони підвищують активність смартфона в режимі очікування.

Три чверті додатків на операційній системі Android відстежують місце розташування користувачів. Експерти Exodus виявили 44 сторонні GPS -трекери у 300 Android-додатках. Їх завантажили мільярди раз.

Зараз ви читаєте новину «5 причин, через які нагрівається смартфон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути