Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2015 16:46

10 фактів про мільярдера Ілона Маска

10 фактів про мільярдера Ілона Маска
фото: disgustingmen.com

Біографію засновника Tesla переклали на українську мову. Книгу "Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє" почнуть продавати з 22 грудня.

Gazeta.ua пропонує 10 найцікавіших фактів про бізнесмена-інноватора.

1. Маск народився 28 червня 1971 у Преторії, що в ПАР. За 7 років до того, як стати мільйонером, Маск поїхав з Африки у Канаду і працював прибиральником на лісопилці за 18 доларів у годину.

2. Ілон Маск - авантюрист у третьому поколінні. Коли в 1948 році його дідусь іммігрував з Канади до Південної Африки, він розібрав свій літак по гвинтику і перевіз на нову батьківщину, а потім зібрав з нуля і подорожував по світу.

3. Він продав перший софт свого виробництва у дванадцять років. Маск продав гру під назвою Blastar за 500 доларів.

2. Маск став мільйонером у 28 років, а зараз його статки оцінюють у $12,3 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник Tesla Autopilot перейшов у Google

3. Перший стартап Zip2 Ілона Маска був призначений для інформагентств. Zip2 виробляла програмне забезпечення, що дає новинним виданням можливість розміщувати контент в інтернеті і пропонувати своїм клієнтам додаткові платні сервіси. У число клієнтів входили такі видання, як The New York Times, Pulitzer Publishing.

4. В 1999 році його зі скандалом вигнали із власної компанії і він витратив 22 млн доларів відступних на гоночну автомашину McLaren і чеський навчально-бойовий літак L39. Гроші, що залишилися він вклав у свій стартап X.com, майбутній Paypal.

5. У червні 2002 року Маск заснував свою третю компанію — SpaceX. Ця компанія - приватний розробник серії ракет-носіїв і комерційним оператором космічних систем. Маск має план щодо того, як колонізувати Марс. Разом з першими колонізаторами на Марс повинні будуть відправитися машини для виробництва промислового метану і кисню, а також велика кількість іншого обладнання.

6. Великий вплив на нього зробив цикл науково-фантастичних романів "Фундація(Foundation)" і погляди Айзека Азімова на освоєння космічного простору як розвиток (і збереження) людського буття.

7. Tesla Motors заснували через рік після створення SpaceX, в 2003 році, в честь сербського вченого Ніколи Тесли. Перший автомобіль Tesla — перероблений Lotus Elise. В цьому автомобілі просто замість двигуна розмістили 6381 акумулятор.

8. Перший автомобіль Tesla — перероблений Lotus Elise. В основу першого електромобіля була покладена серійна бензинова модель Elise, яка створювалась компанією Lotus Cars. В Tesla просто поміняли всю "начинку" автомобіля. Замість двигуна інженери розмістили 6381 акумулятор.

9. Ларі Пейдж пообіцяв передати свої гроші Ілону Маску після смерті. Своє бажання Ларі Пейдж пояснив тим, що йому подобаються люди як Ілон Маск. Люди, які здатні змінити світ.

10. Ілон Маск є прототипом головного героя фільму Тоні Старка - мільярдера, який нажив статки завдяки розробці найсучаснішої зброї.

Зараз ви читаєте новину «10 фактів про мільярдера Ілона Маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути