Ексклюзиви
четвер, 09 лютого 2017 17:43

$52 тис. на винахід українців зібрали за півтори доби

$52 тис. на винахід українців зібрали за півтори доби
ain.ua

$52 тис. за 36 годин зібрав проект пристрою Senstone на сайті Kickstarter. Це кулон, який перекладає голосові замітки у текст. Розробники написали, що їм потрібно для втілення ідеї $50 тис. і вже зібрали потрібну суму.

"Зараз ведемо переговори з виробниками в Азії з приводу виконання обіцянок перед бекерами", - цитує автора ідеї Назара Федорчука сайт "Ain".

Перші пристрої планують продавати через півроку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські айтішники навчать людей з інвалідністю програмувати на Java

За правилами порталу збір грошей триватиме ще 36 днів. Розробники цікавляться у користувачів, які характеристики вони додали б до кулону. Планують зібрати ще $100 тис.

Українська стартап-команда представила перший вітчизняний технологічний стартап у сфері моди. Це кулон SenStone, який вміє перетворювати голосові замітки в текст, не виймаючи телефон. Його показали на Kyiv Fashion Week.

SenStone робить замітки в один клік, одразу переводить у текст і сортує за патернами і темами. Наприклад, щоденник, блог туриста, записки з конференцій тощо, які створює користувач. У комплекті до кулона йде додаток - записна книжка, в якій нотатки сортуються також по терміновості, з нагадуваннями і чек-листом.

Кулон 2,9 мм у діаметрі і вагою 26 г, розпізнає 7 мов і тримає заряд батареї до трьох днів. Він вміє запам'ятовувати 30 хвилин диктування з 97% точністю розшифровки. Штучний інтелект розпізнає голос власника і виділяє його на тлі загальної записи. Також за допомогою голосу кулону можна віддавати різні команди, наприклад, написати email або зробити запис у блозі. Такі можливості заявлені на сайті SenStone.

Зараз ви читаєте новину «$52 тис. на винахід українців зібрали за півтори доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути