Ексклюзиви
понеділок, 28 березня 2016 15:31

Українці створили кулон SenStone, який перетворює голосові записи в текст
4

Модний кулон SenStone Перевести вGoogleBing
Фото: ain
SenStone на тижні моди в Києві Перевести вGoogleBing
SenStone на тижні моди в Києві Перевести вGoogleBing
Модний кулон SenStone Перевести вGoogleBing

Українська стартап-команда представила перший вітчизняний технологічний стартап у сфері моди. Це кулон SenStone, який вміє перетворювати голосові замітки в текст, не виймаючи телефон. Його показали на Kyiv Fashion Week.

SenStone робить замітки в один клік, на ходу переводить текст і сортує за паттернам і темами. Наприклад, щоденник, блог туриста, записки з конференцій тощо, які створює користувач. В комплекті до кулона йде додаток — записна книжка, в якій нотатки сортуються також по терміновості, з нагадуваннями і чеклистом.

Кулон 2,9 мм в діаметрі і вагою 26 р розпізнає 7 мов і тримає заряд батареї до трьох днів. Він вміє запам'ятовувати 30 хвилин диктування з 97% точністю розшифровки. Штучний інтелект розпізнає голос власника і виділяє його на тлі загальної записи. Також за допомогою голосу кулону можна віддавати різні команди, наприклад, написати email або зробити запис у блозі. Такі можливості заявлені на сайті SenStone.

Аксесуар можна носити на ланцюжку у вигляді кулона, на одязі у вигляді брошки або повісити на браслет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Samsung вмонтувала "розумний " дисплей у мотоцикл

"Замислювався SenStone як проста кнопка для забудькуватих людей (таких як я). Ідея в тому, щоб записати думки швидко, зручно, не виймаючи телефон. Особисто у мене з нотатками завжди був безлад. Смартфон допомагає їх організувати, але навіть у ньому кілька різних додатків, і потім відшукати потрібну інформацію досить складно. Не кажучи вже про паперових нотатках, знайти які взагалі нереально!" — розповів Назар Федорчук у своєму Facebook.

У найближчі кілька місяців команда має намір доопрацювати прототип і запустити краудфандинговую кампанію на запуск серійного виробництва. У продаж SenStone надійде не раніше кінця 2016 — початку 2017 року. Попереднє замовлення можна оформити на сайті вже зараз. А поки проект розвивають на потужностях хардверного інкубатора IoT Hub в Києві.

Нагадаємо, цього місяця український стартап Maggie отримав $70 тис інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «Українці створили кулон SenStone, який перетворює голосові записи в текст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути