Ексклюзиви
понеділок, 29 вересня 2008 13:57

Знайшли природну альтернативу Віагрі

Листя горянки короткорожкової (Epimediumbrevicornum) - трав"янистої рослини з сімейства барбарисових - можуть стати сировиною при виробництві препаратів для лікування еректильної дисфункції. За словами італійських учених, нові ліки будуть такими ж ефективними як Віагра, але з меншим числом побічних ефектів, повідомляє JournalofNaturalProducts.

Дослідники під керівництвом Маріо дель Альі (MarioDell"agli) з Університету Мілана вивчали властивості чотирьох рослин, які в азіатських країнах застосовуються як афродізіаки. З"ясувалося, що компонент горянки короткорожкової під назвою ікаріїн здатний блокувати фермент фосфодіестеразу-5, контролюючий кровопостачання статевого члена. Той же механізм - блокування ферменту фосфодіестерази-5 - лежить в основі дії відомого препарату Віагра.

Експериментуючи з екстрактом ікаріїна, Маріо дель Альї і його колеги отримали модифіковану версію цієї речовини, що не поступається по ефективності Віагрі. У теж час нові "ліки" виявилися безпечнішими, ніж популярний препарат.

Річ у тому, що активний компонент Віагри надає пригноблюючу дію не тільки на фермент фосфодіестеразу-5, але і на інші фосфодіестерази. Саме дією на фосфодіестеразу-6 пояснюють можливість розвитку порушень кольоровідчуття, а дія на фосфодіестеразу-1 може приводити до розвитку побічних ефектів з боку серцево-судинної системи. Попередні випробування показали, що нова речовина на основі ікаріїна діє вузьконаправлено на фосфодіестеразу-5, не впливаючи на інші ферменти, повідомили дослідники.

В даний час плануються клінічні дослідження нового засобу. Якщо вони виявляться успішними, препарат для лікування еректильної дисфункції з"явиться на ринку приблизно через 10 років, вважають учені.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли природну альтернативу Віагрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути