пʼятниця, 26 листопада 2010 15:39

Жінки втомлюються двічі більше за чоловіків

Жінки втомлюються двічі більше за чоловіків

Більшість жінок до кінця дня буквально валяться з ніг. Особливо це помітно на прикладі працюючих мам - вирішивши увечері подивитися телевізор, вони засинають через 20-30 хвилин після початку фільму або передачі. В принципі, нічого дивовижного в цьому немає. Як з'ясували американські дослідники, сучасні жінки втомлюються більше чоловіків.

Провівши необхідні опитування, учені з Університету штату Техас встановили, що скарги на втому йдуть в основному від жінок. Адже окрім роботи на них часто лежить домашнє господарство, турботи про чоловіка і дітей.

Протягом дня представниці прекрасної статі зайняті як фізичною, так і інтелектуальною працею. З'ясувалося також, що представницям слабкої статі навіть важкі речі доводиться частіше піднімати, особливо якщо у них є маленькі діти.

Психолог Джанет Кенеді стверджує, що стреси і тривоги дня не проявляють себе до певного моменту. Але коли наступає хвилина розслаблення, денна втома бере своє. Причому не має значення, наскільки цікавий фільм або передача. Кіно виступає в ролі сигналу для мозку.

Чималу роль тут грає і хронічне недосипання. Жінки не тільки відчувають більш виражену нестачу сну, аніж їхні партнери, але і більшою мірою є сприйнятливими до вироблених умовних реакцій.

За наслідками одного з опитувань, учасникам якого пропонувалося оцінити вираженість своєї втоми по 10 параметрам, принаймні з одним з вказаних тверджень погодилися 78 % дівчат і 73 % чоловіків. Зі всіма ж пунктами списку погодилися в два рази більше жінок, ніж представників сильної статі.

Організатори дослідження закликають чоловіків задуматися про ці факти і постаратися полегшити життя своєї другої половинки. Жінкам же експерти настійно рекомендують не економити на годинах сна.

Kleo.ru

Зараз ви читаєте новину «Жінки втомлюються двічі більше за чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути