пʼятниця, 07 серпня 2020 03:35

Жести, які видають бідність

  Звички бідності починаються з постійної жалості до себе і оплакування своєї невдалої долі. Фото: pixabay
Звички бідності починаються з постійної жалості до себе і оплакування своєї невдалої долі. Фото: pixabay

В тих, хто виріс в бідності, з дитинства формуються "бідні" звички. Це і мислення, що не дозволяє витратити зайву сотню, і жести, викликані роками самопригнічування. Вони видають людину, навіть якщо фінансові труднощі давно в минулому.

Від жестів бідняка можна позбутися, якщо стежити за собою.

Згорблена спина

Це і невпевненість в собі, і бажання сховатися від навколишніх (які нібито багатші і успішніші). Бідна жінка буде мимоволі згинатися, якщо опиниться в магазині з непідйомними цінами. Ще один варіант: їй захочеться стати невидимою, коли хтось розповідатиме про свій фінансовий успіх або дорогу поїздку.

Притиснута до тіла сумочка

Звичка завжди триматися за сумочку лежить на рівні підсвідомості. Цей жест - прояв страху за гроші. Бідній жінці весь час здається, що їх хтось вкраде.

Притримувати сумочку в століття банківських карт - зайве.

Метушливість у поводженні з гаманцем

Це означає, жінка ставиться до грошей занадто трепетно. А ще вона сильно турбується, що в даний момент думають оточуючі.

Від цього жесту позбутися важко, особливо якщо він повторювався роками. Але можна, якщо твердо себе переконати в тому, що нікому немає діла ні до вашого гаманця, ні до того, як ви виглядаєте, коли його дістаєте.

Постійне смикання одягу

Це часто відбувається через невпевненість в собі, яка випливає з бідності. Такій жінці весь час здається, що оточуючі оцінюють її зовнішній вигляд. Вона боїться виглядати недостатньо дорого, неохайно і взагалі якось не так. Тому вічно обсмикує плаття, пригладжує волосся і нескінченно виглядає в дзеркало.

Пам'ятайте, що все добре в міру. Немає нічого поганого в тому, щоб раз на кілька годин оглядати себе. Але якщо робити це кожні півгодини, ви тільки привернете до себе зайву увагу. А ще викличете роздратування.

Періодична поза розведених рук

Поширений жест бідняків, який ніби говорить "від мене нічого не залежить - у мене немає грошей". Причому розводити руками можна не тільки під час обговорення фінансових питань. Звичка відгороджуватися від світу через бідність в'їдається в підкірку настільки, що жінка починає мимоволі відтворювати цей жест завжди.

Люди з психологією бідності ніколи не відкриють свій бізнес, не будуть освоювати нові сегменти ринку, не підуть здобувати другу вищу освіту в 40 років і ні за що не переїдуть в інше місто в пошуках нового життя в 50. Багатство і хороші перспективи розкриваються перед людьми діяльними, які не бояться ризикувати і починати все спочатку.

Зараз ви читаєте новину «Жести, які видають бідність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути