вівторок, 17 липня 2018 16:35

Здатні знищити пакет за добу: школярка винайшла метод утилізації пластику

Здатні знищити пакет за добу: школярка винайшла метод утилізації пластику
Катерина Малкіна винайшла метод утилізації пластику

Школярка з Маріуполя Катерина Малкіна привезла з GENIUS Olympiad 2018 золоту медаль за метод утилізації поліетилену високої щільності. Олімпіада тривала з 11 по 16 червня у Нью-Йорку, США.

У ній брали участь близько 1300 дітей з усього світу, повідомляє Громадське радіо. Катерина знайшла особливий вид личинок, які здатні з'їдати пластик.

"Сотня спеціальних личинок жуків, поміщених в контейнер при певних умовах, здатні переробити целофановий пакет всього за добу, на що в природі потрібно від 100 до 400 років", - заявила українка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легко ходити: іспанці випустили кросівки із водоростей

Проект Катерини не вимагає додаткових ресурсів і передбачає утилізацію без відходів. Пристрій, який пропонує впровадити маріупольська школярка, універсальний і підходить для країн з різним рівнем розвитку культури збору і утилізації сміття.
Свої дослідження школярка фінансує самостійно. Її винахід залишається незапатентованим. Для того, щоб узаконити своє авторство, їй необхідна $1 тис.

Навчання і роботу над проектом дівчина продовжить в Канаді. Українська діаспора за перемогу в олімпіаді нагородила її грантом на навчання в одному із коледжів країни.

Чотири золота, два срібла і четверте місце у загальному рейтингу – такі здобутки українських школярів на міжнародній олімпіаді з математики, яка відбулася у Румунії.

Зараз ви читаєте новину «Здатні знищити пакет за добу: школярка винайшла метод утилізації пластику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути