Ексклюзиви
понеділок, 01 листопада 2010 14:51

З 2014 року мобільні телефони вживлюватимуть у тіло людей - учені

З 2014 року мобільні телефони вживлюватимуть у тіло людей - учені

Вчені Інституту електроніки, зв'язку та інформаційних технологій Королівського університету в Белфасті (Великобританія) запропонували вирішити проблему розвитку дорогої інфраструктури мобільного інтернету з ультрависокої пропускною спроможністю.

Вони пропонують зробити носіями спеціальних передавачів звичайних користувачів, повідомляє Компьюлента.

"В останні роки було проведено значну кількість успішних досліджень, присвячених розробці антен і систем, призначених для обміну інформацією по всій поверхні людського тіла. Проте до цих пір мало що робилося для вирішення наступного завдання, яке є останнім бар'єром у розвитку бездротового зв'язку: як цю інформацію ефективно передати за межі тіла ", - розповів керівник проекту Саймон Коттон.

"Між тим наявність мереж "від тіла до тіла" (body-to-body networks, BBNs) могла б принести величезні соціальні вигоди. Наприклад, це серйозно поліпшило б систему охорони здоров'я шляхом використання натільних датчиків для широкого оперативного моніторингу стану пацієнта і його лікування. У результаті значно знизилося б навантаження на бюджети медичних установ, а допомога на дому стала б нарешті реальністю", - продовжив учений.

Виграли б від цього і спортивна сфера (точний моніторинг стану, управління тактичними побудовами в командних видах спорту та інше), і світ мобільних ігор, і, напевно, все інше.

"BBNs могли б також призвести до скорочення числа базових станцій мобільного зв'язку, особливо в районах з високою щільністю населення. Несприятливі наслідки для здоров'я були б ліквідовані, громадськість б заспокоїлася", - наголосив Коттон.

Ірландські вчені вважають, що 2014 року буде розповсюждено вже 400 мільйонів таких бездротових пристроїв.

Зараз ви читаєте новину «З 2014 року мобільні телефони вживлюватимуть у тіло людей - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути