Ексклюзиви
пʼятниця, 18 червня 2021 11:02

Вищий за жирафу: відкрили новий вид гігантського носорога

Науковці відкрили новий вид гігантського носорога, який жив на територіях сучасної Монголії, Пакистану, Казахстану та Китаю приблизно 26,5 млн років тому.

Тварину вважають найбільшим наземним ссавцем, який коли-небудь існував на планеті, передає BBC. Новий вид, який назвали Paraceratherium linxiaense, відрізняється від вже відомих гігантських носорогів.

Китайські дослідники виявили його скам'янілості в провінції Ганьсу ще 2015-го. Вчені знайшли майже повністю збережений череп та нижню щелепу. Ссавець важив 21 т й сягав 7 м у висоту, що робить істоту вищою за жирафу. Тварина мала довгу та гнучку шию, але не мала рогів.

Paraceratherium linxiaense тісно пов'язаний з іншими носорогами, які жили в Пакистані. На думку вчених, ці тварини, ймовірно, кочували Центральною Азією. Більшість гігантських ссавців, зокрема носорогів, вимерли, коли клімат на планеті став сухішим. Це призвело до зникнення лісів, якими харчувалися тварини.

Автор: CHEN Yu
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На березі Чорного моря знайшли рештки найдавнішої тварини

Вчені виявили рештки найменшого з відомих науці динозаврів. Крихітний череп, схожий на пташиний, знайшли на півночі М'янми в шматку бурштину. Його вік оцінюють у 99 млн років.

Зараз ви читаєте новину «Вищий за жирафу: відкрили новий вид гігантського носорога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути