Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2019 03:28

Вперше зняли на відео рідкісного кальмара

Вперше зняли на відео рідкісного кальмара
Невідоми, чи науковці бачили кальмара цього виду живим. Фото із відкритих джерел.

5-я дослідна експедиція дослідного судна "Наутілус" Фонду досліджень океану вивчає акваторію західного узбережжя США. А також недосліджені частини акваторії в центрі Тихого океану, включаючи острів Бейкер, атол Пальміра та Американське Самоа.

Нещодавно морські біологи вивчали акваторію острова Джарвіс. Він за 2200 км на південь від Гаваїв, передає ресурс "Цікавості".

Безпілотний апарат Hercules на глибині 930 м зняв на відео кальмара Asperoteuthis mangoldae. Його відкрили у 1972-му, а описали у 2007.

Але він раніше ніколи не потрапляв на відео. Невідомо, чи бачили біологи коли-небудь живих кальмарів цього виду. Довжина цих кальмарів — близько 8 см, однак незвичайний хвіст дозволяє подвоювати довжину тулуба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння величезних метеоритів зафіксували у Білорусі та Балтії

На думку вченого Майкла Веккіоне з Національного музею природної історії, хвіст і його структура можуть допомагати кальмару в мімікріруванні під інших тварин, однак призначення цієї функції, враховуючи, що кальмар живе практично в повній темряві, невідомо.

Микола Гінайло з Волині більше 12 років займається бджільництвом. У чоловіка є дві пасіки: одна в лісі, друга – біля власної домівки. Він також доглядає за бджолами Шацького національного парку.

Зараз ви читаєте новину «Вперше зняли на відео рідкісного кальмара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути