середа, 16 травня 2012 17:39

У Львові поставили пам'ятник рюкзаку
7

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Перший в Україні пам'ятник наплічнику відкрили у Львові. Його встановили у внутрішньому дворику географічного факультету Львівського університету імені Івана Франка на вулиці Дорошенка. Пам'ятник із металу, висотою у людський зріст.

Так географи вшанували усіх мандрівників, дослідників і туристів. На факультеті кажуть, саме завдяки наплічнику мандрівники всього світу виживали у критичних ситуаціях, а студенти долали найбільші вершини гір.

"Найстаршою в Україні є саме наша географічна школа при Львівському університеті, яка працює з 1882 року, - каже декан факультету Володимир Біланюк. - Тому й ініціативу пам'ятника наплічнику ми також вирішили реалізувати першими. Знайшли меценатів, за європейськими стандартами облаштували територію, яка колись у минулому була подвір?ям військової кафедри. Крім того, до Львова приїжджають маса туристів, і всі переважно з рюкзаками. Це буде подарунок туристам до Євро-2012. А також нашим студентам-географам, яких навчається зараз дві тисячі."

У Львові є багато невеликих пам'ятників — рибі, що сміється, жабі, собаці, що пісяє, монаху із бочкою пива. Такі скульптури називаються камерними, тобто у людський зріст.

"Сьогодні вони є дуже модними. У Вроцлаві на вулицях є карликові гномики, - каже Андрій Салюк, голова Львівської обласної організації Товариства охорони пам'яток історії та культури. - Ці скульптури не захаращують місто, а оживляють його. Модно стало ставити пам'ятники просто на лавці: людині, яка сидить."

Зараз ви читаєте новину «У Львові поставили пам'ятник рюкзаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути