Ексклюзиви
середа, 16 травня 2012 11:48

У Москві таки показали вуличну виставу про Путіна й Берлусконі

У Москві таки показали вуличну виставу про Путіна й Берлусконі
У квітні "Театр.doc" повинен був представити "БерлусПутіна" в Санкт-Петербурзі, проте відразу декілька майданчиків відмовилися його показувати. У повідомленні одного з місцевих будинків культури говорилося, що це для нього - "спектакль нон грата". Фото: o

У Москві російський театр "Театр.doc" напередодні представив спектакль "БерлусПутін" біля пам'ятника Абаю Кунанбаєву на Чистопрудному бульварі, де в ці дні розгорнулося наметове містечко учасників протестної акції "Оккупай Абай".

Спектакль поставлений режисером Варварою Фаер за п'єсою нобелівського лауреата з літератури Даріо Фо.

На сайті "Театр.doc" поданий сюжет вистави: "У ній ідеться про те, як Берлусконі приїжджає в гості до Путіна плакатися в жилетку з приводу своєї відставки. Але раптом відбувається терористичний акт: хотіли вбити Путіна, але вбили Берлусконі, а Путіна серйозно поранили в голову. Нейрохірурги, щоб врятувати життя Путіна, пересаджують йому праву півкулю мозку ще теплого Берлусконі. Прокинувся гібрид - БерлусПутін - нічого не пам'ятає. А його офіційна дружина силкується йому пояснити, що до чого".

У квітні "Театр.doc" повинен був представити "БерлусПутіна" в Санкт-Петербурзі, проте відразу декілька майданчиків відмовилися його показувати. У повідомленні одного з місцевих будинків культури говорилося, що це для нього - "спектакль нон грата".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актори на ходулях та у карнавальних костюмах пройшлися центром Львова

БерлусПутіна зіграв актор театру і кіно Сергій Єпішев, а його дружину - актриса театру і кіно, заслужена артистка Росії Євдокія Германова.

Як відзначають російські ЗМІ, у таборі опозиції на Чистих ставках спектакль зібрав справжній аншлаг. Незважаючи на крихітну сцену на постаменті біля пам'ятника Абаю Кунанбаєву, його дивилися понад триста чоловік. Серед глядачів були помічені член бюро федеральної політичної ради Об'єднаного демократичного руху "Солідарність" Ілля Яшин, депутат Державної Думи РФ від фракції "Справедлива Росія" Дмитро Гудков, співголова Партії народної свободи Борис Нємцов та інші.

Як з'ясувалося, умовити акторів грати на вулиці виявилося не так просто. "Позавчора вони відмовилися. Вони сказали: "Ви що, з глузду з'їхали? Ми не будемо на вулиці, ми професіонали, ми не будемо, ми повинні в залі працювати". Далі їх розтягнуло, адреналін включився, і вони сказали: "А давайте спробуємо". Це дуже важко - вуличний театр. Але середньовічні актори так працювали" , - розповів художній керівник "Театра.doc" Михайло Угаров.

Більшість глядачів залишилася в захваті. Щоправда, через те, що пам'ятник Абаю Кунанбаєву не був спочатку підготовлений як театральний майданчик, побачити спектакль вдалося не всім. Та й плескати глядачі не мали права, щоб не створювати зайвий шум і не розбудити місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «У Москві таки показали вуличну виставу про Путіна й Берлусконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі