вівторок, 05 жовтня 2010 15:57

Визначено оптимальну тривалість сну

Визначено оптимальну тривалість сну

Рекомендується спати від п'яти до шести з половиною годин на добу, зазначено в статті, опублікованій на сайті газети Corriere della Sera.

"Ідеальна тривалість сну - від п'яти до шести з половиною годин. Магічна кількість годин, які рекомендується проводити в обіймах Морфея, тепер не сім, як стверджувалося в останніх дослідженнях: вчені змістили поріг відпочинку до неймовірно низького рівня, майже до кордону з безсонням ", - підкреслено у виданні.

Вчені з каліфорнійського університету Сан-Дієго спростували дані останнього дослідження, результати якого свідчать, що оптимально спати сім годин на добу. У ньому також стверджувалося, ті що, хто сплять менше, збільшують шанси появи серцево-судинних та захворювань навіть ризикують закінчити життя в 65 років.

Протягом 14 років вчені під керівництвом почесного професора психіатрії Деніела Крипкая задавали питання з приводу нічних звичок у 450 добровольцям у віці від 50 до 81 року, які взіли участь у дослідженні, і проводили моніторинг серцевої діяльності під час сну на рівні пульсу.

"Ми були здивовані, що найбільша тривалість життя спостерігалася у жінок, які сплять вночі від п'яти до шести з половиною годин", - заявив Крипкая.

Що стосується безсоння, то воно призводить до підвищення артеріального тиску і збільшення ризику серцево-судинних захворювань.

"Зрештою, люди, які недосипають, зазвичай багато їдять і виглядають гірше, ніж ті, хто відпочивають правильно. Таким чином, безсоння завдає шкоди, як стверджувалося і раніше, але ідеальна тривалість сну вже не сім годин, а п'ять, максимум шість", - підсумовав автор статті.

За матеріалами InoPressa

Зараз ви читаєте новину «Визначено оптимальну тривалість сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути