Ексклюзиви
понеділок, 20 вересня 2010 18:52

Вчені знайшли у людей ген Гомера Сімпсона

Вчені знайшли у людей ген Гомера Сімпсона

Фахівці з Університету Еморі в американському штаті Джорджія знайшли у мишей ген, при видаленні якого розумові здібності поліпшуються.

Цей ген дурості, названий геном Гомера Сімпсона на ім"я головного героя популярного мультсеріалу, був знайдений також і в людей.

У ході експерименту вчені видалили у лабораторних мишей ген RGS14. Ця частина мозку бере участь у консолідації нових знань і спогадів.

Після чого вчені встановили, що миші з видаленим геном RGS14 краще запам"ятовували різні предмети, які дослідники клали їм у клітку, а також швидше знаходили вихід із заплутаного лабіринту, орієнтуючись за зафіксованим в пам"яті вказівниками, ніж тварини, у яких даний ген не був вилучений.

Учені припустили, що RGS14 обмежує здатність тварин до запам"ятовування і навчання, і тому назвали його геном Гомера Сімпсона.

Проте дослідники поки не впевнені, що видалення RGS14 може піти на користь людині.

"Питання в тому, чому у нас і у мишей присутній ген, який робить особину дурнішою? Я вважаю, що ми не бачимо всієї картини вцілому. RGS14 може бути дуже важливий для процесів навчання й запам"ятовування. У цьому випадку його видалення може негативно відбитися на розумових здібностях", - підсумував один з вчених, які працють над цим проектом, Джон Хеплер.

Нагадаємо, раніше американські вчені виявили ген алкоголізму. Він пов"язаний з почуттям страху.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли у людей ген Гомера Сімпсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути