Ексклюзиви
середа, 12 листопада 2008 08:38

Виноградні кісточки лікують нервову систему

Поїдання виноградних кісточок може допомогти в боротьбі з дегенеративними захворюваннями центральної нервової системи, такими як хвороба Альцгеймера. Кісточки багаті речовинами, які, як припускається, можуть скоротити дегенерацію мозку в літньому віці. До такого висновку прийшли експерти з Університета Фліндерса в Аделаїді (FlindersUniversityinAdelaide), Австралія.

Дослідники виявили, що миші, яких впродовж шести місяців годували екстрактом з виноградних кісточок, мають набагато кращі когнітивні здібності, ніж їх родичі, що сиділи на нормальній дієті. Пояснюється це тим, що екстракт, багатий поліфенолами, перешкоджає утворенню в мозку відкладень амілоїдних білків. У мишей, які мали симптоми деменції, після вживання екстракту на 50% зменшилося пошкодження клітин мозку.

Учені вважають, що кісточки можна використовувати як дешевий, натуральний і безпечний засіб для запобігання розвитку хвороби Альцгеймера. Тому люди повинні двічі подумати, перш ніж випльовувати кісточки при поїданні винограду.

Варто нагадати, що в січні фахівці Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі (UniversityofCaliforniaatLosAngeles) і Університету Південної Каліфорнії (UniversityofSouthernCalifornia), США, оголосили про існування ліків, здатних прибрати симптоми хвороби Альцгеймера на ранній стадії захворювання за 10 хвилин. Як виявилось, пам"ять хворих різко відновлюється після ін"єкції в область хребта етанерцепта - препарату, який застосовується при лікуванні ревматоїдного артриту.

Кількість пацієнтів з хворобою Альцгеймера росте у міру старіння населення планети. Серед чинників, які підвищують ризики розвитку цієї хвороби, називалися куріння і самота. Впродовж довгих років учені роблять спроби знайти дієвий засіб, щоб зупинити розвиток захворювання. А поки медики шукають нові ліки, у Британії йдуть дебати на тему, чи слід надавати пацієнтам з хворобою Альцгеймера самостійність, забезпечивши їх електронними маячками.

До речі, американські і шведські учені з"ясували, що доброчесні люди з високим ступенем самоконтролю, що ведуть розмірене життя, менш схильні до ризику розвитку хвороби Альцгеймера, так само як і люди з вищою освітою, повідомляє Вокруг Света.ру.

Зараз ви читаєте новину «Виноградні кісточки лікують нервову систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути