понеділок, 24 вересня 2018 09:57

Відмова від піци та гамбургерів викликає симптоми, схожі з наркотичною ломкою

Відмова від піци та гамбургерів викликає симптоми, схожі з наркотичною ломкою
Учені довели, що шкідлива їжа викликає звикання Фото:n1s1.hsmedia.

Вчені порівняли симптоми відмови від нездорової жирної їжі з наркотичною ламкою.

За даними фахівців із університету Мічігану, відмовляючись від фаст-фуду, людина стикається з ефектом відмови, схожим за симптомами з відмовою від наркотиків, пише Daily Mail.

Дослідження показало, що, виключивши з раціону бургери, піцу та іншу нездорову їжу, людина може почати відчувати смуток, втому і депресію. Негативні симптоми можуть проявлятися протягом 5 днів після повної відмови від жирної шкідливої ​​їжі, після чого ефект скасування буде стрімко знижуватися, відзначають вчені.

У дослідженні взяли участь 230 добровольців, які на рік відмовилися від вживання фаст-фуду та інших шкідливих продуктів. Учасники експерименту повідомили, що відчували смуток, поганий настрій, дратівливість та інші негативні симптоми протягом 2-5 днів після відмови від нездорової їжі. Крім того, учасники відзначили, що протягом 5 днів мали гостре бажання з'їсти шкідливе жирне блюдо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 піц, за які платять найдорожче у світі

Таким чином, за словами вчених, їм вдалося довести, що нездорова їжа викликає звикання.

"Міняти дієту не так легко, як нам здавалося раніше. Наші дані свідчать про те, що фаст-фуд викликає звикання, у результаті чого людина відчуває гостре бажання знову з'їсти шкідливий продукт, і це дуже ускладнює перехід до здорового харчування", - відзначили в Мічиганському університеті.

Вчені з Англії провели дослідження з 10 тис. добровольцями. Виявилося, що апельсиновий сік зміцнює кісткову систему. Кожні чверть склянки напою (50 мл) знижують ризик перелому кісток на 5%. Як наслідок, один стакан соку з апельсин зменшує ймовірність перелому на 20%, а 2 склянки – вже на 40%.

Зараз ви читаєте новину «Відмова від піци та гамбургерів викликає симптоми, схожі з наркотичною ломкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути