Ексклюзиви
понеділок, 30 січня 2012 16:46

Вчені знайшли новий спосіб контрацепції для чоловіків

Вчені знайшли новий спосіб контрацепції для чоловіків

Вплив ультразвуку на чоловічі статеві залози може зупинити виробництво сперми і стати новим способом контрацепції, повідомляє BBC.

У журналі "Reproductive Biology and Endocrinology" опубліковані результати дослідження, яке було проведене вченими Університету Північної Кароліни за підтримки Фонду Білла і Мелінди Гейтс. У дослідах на щурах було показано, що під впливом ультразвукових хвиль кількість активних сперматозодідов в спермі самців знижується до рівня, який у людей оцінюється як безпліддя.

У чоловіків сперма вважається субфертільною при показниках нижче 15 мільйонів сперматозодідов на мілілітр. У щурів вчені з Північної Кароліни домоглися зниження до рівня нижче 10 мільйонів сперматозодідов в одному мілілітрі. Для цього вони впливали ультразвуком на яєчка гризунів двічі по 15 хвилин. За словами вчених, найбільш ефективним виявилося ультразвукове опромінення з перервою у два дні за умови, що ультразвукові хвилі проходять через теплу солону воду.

Як зазначає керівник дослідження Джеймс Цурута (James Tsuruta), "для визначення тривалості контрацептивного ефекту ультразвуку та його безпеки при багаторазовому застосуванні необхідні додаткові дослідження". Крім того, на думку вчених, необхідно переконатися в тому, що вплив ультразвуку на сперматогенез є оборотним і є "контрацепцією, а не стерилізацією".

Андролог Аллан Пейсі (Allan Pacey) з Університету Шеффілда, Великобританія, коментуючи результати американських колег, зазначає, що "ідея (контрацепції за допомогою ультразвуку) прекрасна, але потрібні додаткові дослідження". На його думку, подальше відновлення виробництва сперми цілком ймовірно, але сперматозоїди можуть бути пошкодженими і це, в свою чергу, відіб'ється на нащадках.

"Останнє, чого б ми хотіли, це нанести шкоду спермі", - підкреслює він.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли новий спосіб контрацепції для чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути