Міжнародна команда вчених провела масштабне дослідження і змалювала шість генетичних варіантів, пов"язаних з роботою структур головного мозку, що беруть участь у регулюванні харчової поведінки. Фахівці, на основі аналізу геному 90 тисяч чоловік, з"ясували, що шість варіантів генів асоціюються зі збільшенням індексу маси тіла - стандартним показником, що розраховується за співвідношенням ваги і квадрату росту.
Крім того, виявилося, що п"ять із шести описаних генів беруть участь у регулюванні харчової поведінки - перш за все, почуття голоду і насичення, - у відповідних центрах головного мозку. А це означає, що дані гени не пов"язані з особливостями травлення та обміну речовин.
При цьому більшість відомих на сьогоднішній день генів харчового ожиріння пов"язані з роботою головного мозку. Враховуючи нові дані, в майбутньому можуть з"явитися генетичні тести для виявлення осіб, схильних до ожиріння.
Вчені також припускають ймовірність появи нових препаратів, які беруть участь у регуляції апетиту.
Нагадаємо, що раніше американський антрополог Елізабет Кешдан, вивчивши типи жіночих фігур у кількох східних і західних країнах з"ясувала, що у жінок з сильним характером рідше зустрічається гарна фігура, повідомляє Корреспондент.net
Коментарі