четвер, 27 квітня 2017 03:10

Вчені розповіли, як насправді загинули динозаври

Вчені розповіли, як насправді загинули динозаври
Вчені розповіли нову теорію, як загинули динозаври. Фото: Hi-News

Гігантських рептилій, що домінували на Землі десятки мільйонів років тому, згубив не астероїд, як прийнято вважати в рамках загальноприйнятої наукової парадигми, а дещо ще більш руйнівныше. Вчені вважають, що динозаврів знищило космічна молекулярна хмара, яка оповила нашу планету.

Неймовірних розмірів і щільності хмара з іонізованих молекул, які прилетіли з далекого космосу, стала чимось на зразок отруйного покривала, задушила динозаврів - вважають вчені, що підтверджують свої слова результатами математичного моделювання, - інформує 24 News.

"Ми провели комплексне дослідження із застосуванням програмного моделювання, в результаті чого з'ясували, що у отруйної хмари з космосу було набагато більше шансів знищити всіх динозаврів, ніж у астероїда. Останній, навіть досить значних розмірів, навряд чи зміг би вбити всіх ящерів", - кажуть астрофізики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робітник випадково знайшов яйця динозавра

Динозаври - надзагін наземних хребетних тварин, що домінували на Землі в мезозойську еру - протягом більше 160 мільйонів років, починаючи з верхнього тріасового періоду (приблизно 225 млн років тому) до кінця крейдяного періоду (66 млн років тому). Викопні рештки динозаврів виявлені на всіх материках планети. Нині палеонтологами описано понад 500 різних родів і більш ніж 1000 різних видів динозаврів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, як насправді загинули динозаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути